Gå videre til hovedindholdet

Cowboy kaviar

Cowboy kaviar har intet med havet eller fiske-yngel at gøre, men er derimod en skøn blanding mellem en salsa, en dip og en bønnesalat - med et virkelig håbløst navn. Men det skal man ikke lade sig afskrække af. Det er mit nye absolutte yndlingstilbehør til grill-maden - eller bare en super snack at spise sammen med tortillachips eller brød og en kold øl. 

Cowboy kaviar (som tilbehør til 4 pers)
1 ds kidney beans
1 ds black eyed beans
1 avocado
1 lille rødløg
10-12 små tomater eller 2 store
1 lille dåse majs
1 rød peberfrugt

Dressing:
½ dl olivenolie
4 spsk hvidvinseddike
Saft fra ½ lime
1 tsk sukker
Et lille bundt frisk, finthakket koriander
Salt & peber

Hæld kidney bønner, black eyed bønner og majs i en si og dræn al væsken fra dem. Skyld dem under den kolde hane for at få det hele af. Lad det stå og tørre, mens du ordner grøntsagerne. 

Nu skal der snittes! Tomaterne skæres i små tern, peberfrugten renses for stok og frø og skæres i små tern. Avocado-kødet og rødløget skæres i små tern.

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og sukker.

Hæld bønner, majs og de snittede grøntsager i en pæn skål, hæld dressingen over, og vend forsigtigt det hele sammen. Kan serveres med det samme, men kan også fint holde sig nogle timer i køleskabet.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte