Indisk banan-kulfi med kardemomme og nødder

Er det ikke næsten is-vejr i dag?

Selvom det er lige som om, at sommeren bare ikke rigtigt har tænkt sig at komme i gang, og selvom man (jeg!) er på skrump, så sker der det, at man ind i mellem simpelthen bare er nødt til at spise noget is. Og denne is - en indisk kulfi - er endda ret artig og slankekurs-venlig, da den er baseret på bananer og yoghurt og så det lidt oversete krydderi kardemomme, som tit og noget uretfærdigt står i skyggen af kanel, som bare er all over the place. Men i denne cremede is kommer kardemommen til sin ret på sin egen subtile måde. Og så er dette en slags instant kulfi, fordi den er baseret på frosne bananer. Derfor kan den hurtigt laves, umiddelbart før den skal spises, men kan også fryses og gemmes til senere, hvis man er den type.
Kulfi er en form for kold dessert eller is, der er populær i Indien og i landene deromkring og fås med mange forskellige smage og laves traditionelt med kondenseret mælk, der karameliseres, smagssættes og fryses. Og det lyder jo riiiigtig lækkert og er helt sikkert noget, jeg vil forsøge mig med, når jeg har tabt i omegnen af 10 kilo, dvs. det sandsynligvis først bliver næste sommer. Men indtil videre er jeg nu også godt tilfreds med denne udgave, som på én gang er cremet og knaser af nødder og er lynhurtig og nem at lave.
Banan kulfi med kardemomme og nødder (2 pers)
2 frosne bananer
2 dl. yoghurt
Evt. lidt vand
1-2 spsk lys agavesirup
Et nip kardemomme
1 dl blandede, hakkede nødder (her hassel- og pistacienødder) + ekstra til pynt

Put bananer, yoghurt, agavesirup og kardemomme i en blender og blend det helt glat. Hvis blenderen har svært ved at klare det, kan man tilsætte et par skefulde koldt vand. Smag til med sirup og kardemomme. Hæld i en skål og bland de hakkede nødder i. Spis med det samme eller stil det i fryseren 1-2 timer, til det er blevet en fast is. Server med flere hakkede nødder.

Kommentarer

Populære indlæg