Græsk grøntsagsfad med kopanisti og lynhurtige fladbrød


Jeg er klar over, at det kan se lidt omfattende ud med sådan et grøntsagsfad, men faktisk er det eneste, der kræver nogen som helst forberedelse dippen og de lynhurtige fladbrød. Derudover er det bare frugt og grønt, der skal arrangeres på et fad. På den måde er dette græsk-inspirerede fad den perfekte sommerferiemad, der er let og lækker og kun kræver et minimum af forberedelse. Alle kan vælge det, de bedst kan lide (=ingen brok... eller ihvertfald mindre brok fra børnene), og så kan man sidde og nippe af de gode sager, mens man nyder en god rødvin og (ihvertfald i teorien) den sidste aftensol på terrassen.

Kopanisti er en vidunderlig græsk dip, der hovedsageligt består af feta og røde peberfrugter og smager af sol og sommer - sødt, salt og cremet - det perfekte tilbehør til knasende, rå grøntsager og nybagte fladbrød.

Fladbrød (ca. 6 stk)
200 g. hvedemel
200 g. græsk yoghurt (eller anden neutral yoghurt)
2 tsk bagepulver
1 tsk fint salt

Mel, salt og bagepulver blandes sammen i en skål. Yoghurten blandes i, og dejen æltes, til den er glat og let klistret. Bland evt. lidt mere mel i, hvis den er meget klistret. Lad dejen hvile 10 minutter. Form dejen til 6 helt flade brød (3-4 mm i tykkelse) og varm en pande op, gerne en grillpande, så brødene får fine grill-striber). Steg 1 eller 2 brød ad gangen på den tørre, varme pande. De skal have 3-4 minutter på hver side. Brødene er bedst friskbagte. 

Kopanisti
250 g. fetaost
3 rød peberfrugt
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
Rød peber (som i krydderiet peber, ikke flere peberfrugter)
Evt. salt

Tænd ovnen på 250 grader. De røde pebre befries for stok og frø og skæres i mindre stykker (ca. 3-4 stykker per peber). Peberfrugterne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og stilles i ovnen til de er godt brankede, 10-12 minutter. Herefter tages de ud og puttes (med en køkkentang eller lignende) over i en frostpose, der kan tåle varme, og der lukkes for posen. Lad stå mindst 10 min.

Imens peberfrugten står og køler lidt af, blendes feta med olivenolie, hvidløg og lidt peber.

Hæld peberfrugten ud af posen. Nu skulle skindet gerne have løsnet sig så meget, at det nemt kan pilles af. Pil skindet af og kasser. Kom det bløde "peberfrugtkød" ned til fetaosten og blend igen. Smag til med salt om nødvendigt.

Herudover:
Gulerødder i stave
Gode grønne og sorte oliven
Friske abrikoser
Ærter
Soltørrede tomater
Rød og gul peber i skiver
Saltmandler
Kirsebær
Citron i skiver


Kommentarer

Populære indlæg