3 x pynt med peberkager

Krans af peberkagestjerner/snefnug

Spiselig juletræs-pynt

Spiselige Til & Fra-kort
"Først skal træet vises, siden skal det spises", lyder det i den gamle julesang.

Herunder følger en virkelig fortræffelig opskrift på peberkager - som er mere end almindeligt inspireret af den opskrift man finder i den fine, fine peberkagebog "Gingerbread wonderland" af Mima Sinclair, og som smager og dufter helt fantastisk af jul. Og herover kan du se tre forslag til, hvordan man kan bruge peberkager til at julepynte og -hygge. 

Peberkager (Antal: Mange)
140 g lys sirup (eller en blanding af lys og mørk sirup)
200 g farin
200 g smør
Revet skal af en usprøjtet citron'
3 tsk stødt ingefær
2 tsk kanel
½ tsk kryddernellike
½ tsk allehånde
½ tsk muskatnød
1 tsk natron
500 g mel + ekstra til udrulning
1 æg

Royal icing:
1 pasteuriseret æggehvide
250-300 g flormelis

Evt. alverdens spiseligt pynt ad libitum

Kom sirup, farin, smør, revet citronskal og krydderier i en kasserolle og varm langsomt op under omrøring, indtil sukkeret er smeltet. 

Varm herefter blandingen op til lige under kogepunktet. Tag kasserollen af varmen og rør natron i. Det får blandingen til at svulme op på den mest fantastiske vis.

Lad blandingen køle let af og kom den i en stor skål. Pisk ægget let sammen og bland det i. Sigt melet ned i skålen og rør rundt til alt er blandet godt sammen.

Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den kort igennem. Rul den til en kugle, pak den ind i plastikfolie og kom den på køl i mindst 1 time.

Varm ovnen op til 150 grader varmluft.

Del dejen i håndterbare/mindre dele og rul dem ud på et meldrysset bord til ca. 3-4 mm tykkelse. Tag herefter alle dine udstikkere i brug til at udstikke alverdens former og figurer. 

Kommes på en bageplade beklædt med bagepapir og bages til de er gyldne (5-10 min. afhængigt af størrelsen).

Lad kagerne afkøle helt. Rør æggehvide og flormelis sammen, til glasuren har den ønskede konsistens. Pynt af hjertens lyst!

Kommentarer

Populære indlæg