Gå videre til hovedindholdet

Sugar cookie snowflakes


Sidste år bestemte jeg mig (som jeg gør hvert år) for, at nu har vi rigeligt med jule-relateret tingel-tangel i det lille hjem. Det varede dog kun, til jeg fik øje på sådan nogle fine stjerne/snefnugs småkage-udstikkere, og så er jeg så meget et produkt af kapitalismens ånd, at dem måtte jeg bare eje. 

Den beslutning er jeg egentlig glad for i år, for jeg har fået produceret disse über-julede mørdejs/sugar cookies, som er sprøde og søde med et snert af citron og mandel - men de smager altså godt, uanset hvilken småkage-udskærer man bruger.

Sugar cookie snow flakes (Antal: Mange, men det er selvfølgeligt afhængigt af størrelsen)
300 g. mel
100 g. mandelmel
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vanillesukker
200 g sukker
Revet skal af en usprøjtet citron
275 g smør, rumtemperatur
1 æg

Glasur:
Se royal icing her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/12/3-x-pynt-med-peberkager.html


Bland mel, mandelmel, bagepulver, vanillesukker, citronskal (blandet med lidt af sukkeret) og sukker i en røreskål. 

Kom smørret i skålen i mindre stykker og rør rundt indtil smørret er blandet godt i. Kom ægget i og bland til dejen har samlet sig. Saml den til en flad kugle, kom husholdningsfilm omkring og kom den på køl mindst 1 time.

Kom dejen ud på et meldrysset bord, evt. i mindre stykker af pladshensyn, og rul den ud til den er ca. ½ cm tyk. Stik fine snefnug ud, læg dem forsigtigt over på bageplader beklædt med bagepapir og stil dem på køl (her kan det store udendørs vinter-køleskab være til hjælp). Lad køle mindst ½ time - det hjælper kagerne med at holde formen.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft og bag kagerne midt i ovnen ca. 10.15 minutter til de er gyldne i kanten.

Lad kagerne afkøle et par minutter på bagepladen (de er helt bløde, når de kommer ud af ovnen) og kom dem så over på en rist.

Når kagerne er helt kølet af, laves royal icing (eller anden glasur) og kagerne pyntes så godt som ens fantasi slår til.

Kan holde 1-2 uger i en kagedåse.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)