Saltede mandlerSaltede mandler er gode året rundt, men af en eller anden grund forbinder jeg dem især med julen, hvor de udgør en dejlig salt afveksling til al sukkerstadsen.

De sidste jule har jeg derfor troligt lavet en stor portion saltede mandler. I opskrifterne står der altid, at de er supernemme at lave - og det er de for så vidt også. Jeg syntes bare aldrig, de blev sådan helt rigtige. Enten blev de ikke salte nok, eller de blev bagt for hårdt eller for lidt - en enkelt gang blev de også alt for salte (ja, det er faktisk muligt). Men nu, efter flere års eksperimenteren, er jeg nået frem til den opskrift, der fungerer for mig. Så fra nu af burde det være supernemt. Og superlækkert!

Saltede mandler
150 g. mandler
3 spsk. salt
Ca. 2 dl. kogende vand

Kom salt i en skål og hæld kogende vand i. Rør rundt til saltet er helt opløst i vandet. Kom herefter mandlerne i og rør rundt, så de er helt dækkede af vandet (hvis de ikke er det. tilsættes lidt mere vand, og der røres rundt igen).

Lad mandlerne stå i blød 20 min. Dræn herefter mandlerne godt for vand (gerne i en si) og fordel dem i ét lag med lidt mellemrum på en bageplade dækket med bagepapir.

Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og stil mandlerne midt i ovnen i 20-25 min. Hold øje med, at mandlerne ikke bliver for mørke.

Lad mandlerne køle helt af, før de hældes i et rent, tørt glas. Kan holde sig ihvertfald et par uger.

Kommentarer

Populære indlæg