Chili & rød peber marmelade

Agnethe G. - this one goes out to you, girlfriend!

Det var nemlig Agnethe, der tilbage i de glade studie-dage introducerede mig for chili-marmeladens fortræffeligheder. Hun arbejdede en overgang i den skønneste italienske biks nede i Gl. Munkegade, hvor de netop brugte chili-marmelade i nogle af deres sandwiches, og man kunne købe små glas med det røde guld, der smager fuldstændigt uovertruffent på en god ost - sødt og lidt stærkt. Det er i det hele taget en helt fantastisk og vanedannende spise, så sorgen var stor, da den italienske biks lukkede. Jeg har nemlig ikke kunnet finde chili marmelade andre steder.

Men siden har jeg fundet ud af, at man (selvfølgelig) kan lave den selv, da jeg i den skønne Nigella Lawsons skønne jule-kogebog "Nigellas Christmas" fandt en utrolig nem opskrift. Den er tilpasset mine smagsløg i nedenstående opskrift ved at skrue lidt ned for chilien og lidt op for den røde peber. Og den er i øvrigt god hele året - ikke kun til jul.

Den originale opskrift kan findes lige her: https://www.nigella.com/recipes/chilli-jam 
Chili & rød peber marmelade (ca. ½ liter)
75 g. røde ikke-alt-for-stærke chilier (ca. 6 chilier)
150 g. rød peber (ca. 1 rød peber)
½ kilo syltesukker med pektin
3 dl æblecider-eddike

Rens chili og rød peber for stok og frø. Blend chili-og rød peber"kød" i en blender til de er helt finthakkede små pletter.

Kom eddiken i en kasserolle sammen med sukkeret og varm op ved middelvarme til sukkeret er opløst. Kom chili og rød peber i kasserollen og lad simre 10 min (et tip: Lad et vindue stå åbent - kogende eddike lugter meget kraftigt!).

Tag panden af vamren og lad marmeladen køle næsten helt ned, før den hældes på rene, skoldede glas.

Kommentarer

Populære indlæg