Jordskokke & pastinak-suppe med sprøde rodfrugt-chipsSuppe er bare den bedste spise om vinteren. Nem at lave, nærende og varmende. Og denne jordskokke- og pastinaksuppe er ingen undtagelse. Derudover får den en fin, nærmest hvid farve, der kun gør den ekstra lækker. Smagen er mild og cremet. Sprøde, salte, hjemmelavede rodfrugt-chips er nemme at lave og er virkelig prikken over i'et for denne suppe. God og nem hverdagsmad i julemåneden. 

Jordskokke & pastinak-suppe med sprøde rodfrugt-chips (4 pers)
Suppe
500 g jordskokker
4-5 mellemstore pastinakker
5 mellemstore kartofler
1 løg
2 spsk olivenolie
6 dl grøntsagsbouillon
2,5 dl fløde (eller mandelmælk)
Salt & peber

Rodfrugt-chips
200 g. blandede rodfrugter (f.eks. pastinak, gulerod, kartoffel og rødbede)
3 spsk olivenolie
Groft salt

Suppe
Skræl jordskokker, pastinak, løg og kartofler og skær dem i mindre stykker. Varm olien op i en stor gryde og steg grøntsagerne i et par minutter. Tilsæt bouillonen, og lad det koge op. Lad det simre i 15-20 minutter til grøntsagerne er helt mørre og bløde. Tag suppen af varmen og blend den helt glat med en stavblender eller i en blender, der kan tåle den varme suppe. Hæld tilbage i gryden, tilsæt fløde/mandelmælk og smag til med salt og peber. Varm evt. suppen op igen, hvis den er blevet for kold.

Server med et godt brød og rodfrugtchips.

Rodfrugtchips
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Skræl rodfrugterne og skær dem i så tynde skiver som muligt, evt. på et mandolinjern. 

Læg chipsene i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl chipsene med lidt olie og drys med salt. Bag i ovnen ca. 12-15 minutter, men hold lidt øje med dem, for de kan hurtigt få for meget. Tag dem ud, når de er gyldne og sprøde i kanten.

Kommentarer

Populære indlæg