Pain d'Espices

Argh, jeg har simpelthen ikke fået taget nogle særligt gode billeder af dette skøne franske kryddder-brød, pain d'Espices, som jeg serverede til ostebordet ved min yngstes fødselsdag her for et par uger siden. Gæsterne var inviteret til klokken ti, og det var en af de der vinterformiddage, hvor det bare ikke ville blive lyst, så selvom ostebordet var fint og fotogent, så fik jeg bare ikke taget et ordentlig billede. Men brødet er så godt, at opskriften må mangfoldiggøres alligevel.

Pain d'Espices er - udover at have et cool navn - fyldt med de skønneste krydderier, passer vildt godt til alle slags oste og er fuld af nødder og tørret frugt, der giver både smag og tekstur. Og så er det mega-nemt og hurtigt at bage, fordi det er bagt på bagepulver og ikke gær, og derfor ikke skal hæve. Det passer perfekt til det ostebord, du helt sikkert skal have her til nytår, ikke? Hermed varmt anbefalet (og beklager de sølle billeder, der ikke yder det skønne brød retfærdighed)!


Pain d'Espices (1 brød)
1 dl flydende honning, f.eks. akaciehonning
½ dl rørsukker
1½ dl fløde eller mandelmælk
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
½ tsk muskatnød
1 dl tørrede abrikoser
½ dl tørrede tranbær
1 dl pistacienødder
1 dl pecannødder
1 dl mandler
2 dl mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Kom honning, sukker, krudderier og fløde i en kasserolle og varm op til lige under kogepunktet under omrøring. Lad afkøle let.

Abrikoserne skæres i mindre stykker og blandes i en skål med mel, salt, bagepulver, tranebær og hele nødder. Bland honning-flødeblandingen i.

Kom dejen i en smurt rugbrødsform og bag midt i ovnen ca. 45 min eller til brødet er netop gennembagt.

Afkøles før det skæres.  

Kommentarer

Populære indlæg