Gå videre til hovedindholdet

Varm kakao med amaretto


Det er min meget dejlige kollega og kontor-makker, Trine, der har gjort mig opmærksom på denne opskrift. Vi snakkede om varme vinterdrikke, som man jo gør, når man deler kontor, og så sagde Trine de magiske ord: "Har du prøvet varm kakao med amaretto? Det er ligesom at drikke et marcipanbrød!".

Dét skal man ihvertfald ikke sige til mig to gange, så det måtte jeg selvfølgelig afprøve. Og jeg kan kun give Trine ret: Det smager vildt lækkert med blandingen af den mørke kakao og amarettoens mandel-smag. Fuldstændigt som et flydende marcipanbrød. Derudover havde jeg rent glemt, hvor godt det smager, når man laver varm kakao "fra bunden" - altså ikke med sødet kakao, men med ren kakao, hvor man selv blander sukker og mælk i. Mums mums mums!
Varm kakao med amaretto (2 kopper)
½ l mælk 
4 spsk kakaopulver (ren kakao)
2-3 spsk sukker
En passende mængde amaretto (ca. ½ dl eller lidt mere)

Kom kakao og sukker i en kasserolle. Kom ca 1 dl af mælken ved og pisk til kakaoen er opløst heri og uden klumper. Kom resten af kakaoen og sukker i. Rør rundt, mens kakaoen varmes op til lige under kogepunktet. Rør rundt hele tiden, så mælken ikke brænder på. Smag evt. til med mere sukker. Tilsæt en passende mængde amaretto og hæld kakaoen i to kopper. Nydes straks.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte