Varm kakao med amaretto


Det er min meget dejlige kollega og kontor-makker, Trine, der har gjort mig opmærksom på denne opskrift. Vi snakkede om varme vinterdrikke, som man jo gør, når man deler kontor, og så sagde Trine de magiske ord: "Har du prøvet varm kakao med amaretto? Det er ligesom at drikke et marcipanbrød!".

Dét skal man ihvertfald ikke sige til mig to gange, så det måtte jeg selvfølgelig afprøve. Og jeg kan kun give Trine ret: Det smager vildt lækkert med blandingen af den mørke kakao og amarettoens mandel-smag. Fuldstændigt som et flydende marcipanbrød. Derudover havde jeg rent glemt, hvor godt det smager, når man laver varm kakao "fra bunden" - altså ikke med sødet kakao, men med ren kakao, hvor man selv blander sukker og mælk i. Mums mums mums!
Varm kakao med amaretto (2 kopper)
½ l mælk 
4 spsk kakaopulver (ren kakao)
2-3 spsk sukker
En passende mængde amaretto (ca. ½ dl eller lidt mere)

Kom kakao og sukker i en kasserolle. Kom ca 1 dl af mælken ved og pisk til kakaoen er opløst heri og uden klumper. Kom resten af kakaoen og sukker i. Rør rundt, mens kakaoen varmes op til lige under kogepunktet. Rør rundt hele tiden, så mælken ikke brænder på. Smag evt. til med mere sukker. Tilsæt en passende mængde amaretto og hæld kakaoen i to kopper. Nydes straks.

Kommentarer

Populære indlæg