Børne-gløgg


Glædelig 1. søndag i advent!

Jeg er meget pjattet med gløgg. Det er rødvin, det er varmt (og varmende), og det er krydret. Det passer perfekt til kulde og vinter og er - så vidt jeg har forstået - endnu en lækkerbisken, vi kan takke vores svenske broderfolk for.

Derfor har jeg også altid syntes, det var lidt ærgerligt for mine børn, at de ikke kunne nyde godt af denne skønne, men  alkohol-holdige drik i juletiden. Men det kan de jo, for selvfølgelig findes der børnegløgg uden sprut. Og guess what? Det er piv-nemt at lave selv!

Denne opskrift indeholder stort set alle de gode ting fra gløgg pånær alkoholen. Den er testet en kold eftermiddag på mine to kræsne piger, der begge drak op og bad om mere. Jeg tog også selv et glas - og det smager dejligt og kan således også anbefales til voksne.
Børne-gløgg (2 kopper)
2 dl solbærsaft eller (endnu bedre) hyldebærsaft, hvis du kan finde det.
4 dl vand
Saft fra 1 appelsin
2 kanelstænger
4 hele nelliker
2 stjerneanis
3 hele kardemommekapsler

1 håndfuld smuttede mandler
1 håndfuld rosiner eller tørrede tranebær

Kom alle ingredienserne i en kasserolle. Hvis du har god tid, kan du lade det stå og trække en times tid eller natten over på køl. 

Varm langsomt drikken op til lige under kogepunktet. Hæld gløggen gennem en si over i to glas. Server med mandler og tørrede tranebær/rosiner og evt. en skive appelsin til pynt.Kommentarer

Populære indlæg