Maple mustard salmon / Laks med ahornsirup og sennepFor nylig havde vi på mit arbejde udvekslingsbesøg helt fra Canada, og som tak for værtsskab (i mangel på et bedre ord) fik vi den fineste store flaske ahornsirup, som jeg fik lov til at forvalte på mine kollegers vegne og (forhåbentlig) til fælles glæde. Flere af mine kolleger foreslog først, at jeg kunne lave pandekager med sirup, men jeg tænkte, at selvom det unægteligt er lækkert, måtte vi da kunne lave noget mere originalt end det, så i de næste indlæg går vi maple syrup bonanza her på bloggen. 

Første ret i rækken er denne, som vores meget søde udvekslingsbesøgende sagde, at hun ofte selv spiste hjemme i Canada; nemlig laks med ahornsirup og sennep.

Og lad mig sige det lige ud: Det smager herregodt! Blandingen af den  barske sennep med den søde sirup, den salte soya og fedmen fra smør og laks er helt fantastisk. Og det er også en fantastisk nem ret at lave - det eneste man skal være opmærksom på, er at laksen ikke får for lang tid i ovnen, så den bliver tør. Laksen smager godt både varm og kold, og det er helt sikkert en ret, som man ikke skal skamme sig over at komme på påskebordet om et par uger! 

Nu er det ikke alle, der lige har fået ½ liter ahornsirup kastet i nakken af en flink canadier, og det er jo noget dyrt stads, men jeg er simpelthen i tvivl, om hvorvidt man kan bruge helt almindeligt mørkt sirup, som jo er mere overkommeligt i pris, i denne ret. Mest er jeg i tvivl, fordi jeg vil tro, at almindelig sirup brænder hurtigere på end ahornsirup. Så derfor vil jeg umiddelbart anbefale, at man investerer i the real deal til denne ret. Den overlabre smag er det hele værd!
Maple mustard salmon (4 pers)
4 stykker laks eller en hel, lille lakseside
25 g smør
50 g ahornsirup
2 tsk soya
2 tsk grovkornet sennep

Instruktioner:
Jamen, det er SÅ nemt! Det eneste, man skal være opmærksom på, er ikke at lade laksen få for længe i ovnen.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Læg laksen i et bagefast fad.

Smelt smørret og bland det med sirup, soya og sennep og hæld det med en ske ud over laksen, så fisken dækkes godt. 

Bag i ca. 15 min., men hold godt øje med at fisken ikke får for meget. Den skal være netop gennembagt, men ikke blive tør.

Server lige fra ovnen med en god salat eller ovnkartofler. Smager dog også godt afkølet dagen efter.

Kommentarer

Populære indlæg