Gå videre til hovedindholdet

Cashew chickenCashew chicken er sådan en dejlig amerikanisering af en oprindeligt kinesisk ret - og så minder den mig altid om min gode veninde Katrine, som bor alt for langt væk fra mig og som elsker retter med cashewnødder. Så Katrine - hvis du læser med, så er den her til dig!

Det er en virkelig hurtig og nem hverdagsret, der smager ligesom take away - men sikkert er en hel del sundere. Man kan sagtens supplere med flere grøntsager, end jeg har brugt her, om man lyster, og synes man, at saucen bliver for kraftig i smagen med al den soya, kan man enten erstatte lidt af soyaen med vand eller kompensere ved at komme lidt ekstra ketchup i (ketchup er vist nok okay i det kinesiske køkken - og helt sikkert i det amerikanske).
Cashew chicken (4-6 pers)
4 kyllingebryster
2 spsk majsstivelse
2 + 2 spsk olivenolie
1 rød peber
½ broccoli
1 bundt forårsløg
100 g cashewnødder

Sauce:
2 cm finthakket ingefær
1 fed finthakket hvidløg
1 dl soyasauce
½ dl risvinseddike
1 lille ds koncentreret tomatpure (70 g)
4 spsk honning eller sirup
2-3 spsk ketchup
½ dl vand
Evt 1 tsk brun farin eller sukker


Til servering:
Sesamfrø (gerne ristede)
Lidt forårsløgs-ringe
Basmati ris

Instruktioner:
Skær kyllingen i mundrette stykker og vend dem i majsstivelsen. Kom dem herefter på en opvarmet pande med lidt olivenolie og brun dem på alle sider. Imens renses og skæres rød peber, broccoli og forårsløg også i mundrette stykker og kommes herefter ned til kyllingen sammen med cashewnødderne.

Mens det står og simrer lidt, blandes alle ingredienserne til saucen sammen og kommes straks ned til kylling og grøntsager og simrer i 5-10 min, til saucen tykner lidt og kyllingen er mør. Smag saucen til. Afhængig af hvilken soya du bruger, kan det være, der er brug for lidt mere ketchup eller lidt brun farin. Saucen er kraftig, men når den spises sammen med ris, tager det toppen af styrken.

Server med basmati ris, sesamfrø og tyndt skårne forårsløgs-ringe.

Kommentarer

 1. Du har ret Pernille - virkelig god hjemme-take away :-)
  Der er så meget god inspiration her - forsæt endelig

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh tusind tak - hvor er det dejligt at høre:-) Og der er masser af gode opskrifter på bedding. Tak fordi du følger med:-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte