Gå videre til hovedindholdet

Cashew chickenCashew chicken er sådan en dejlig amerikanisering af en oprindeligt kinesisk ret - og så minder den mig altid om min gode veninde Katrine, som bor alt for langt væk fra mig og som elsker retter med cashewnødder. Så Katrine - hvis du læser med, så er den her til dig!

Det er en virkelig hurtig og nem hverdagsret, der smager ligesom take away - men sikkert er en hel del sundere. Man kan sagtens supplere med flere grøntsager, end jeg har brugt her, om man lyster, og synes man, at saucen bliver for kraftig i smagen med al den soya, kan man enten erstatte lidt af soyaen med vand eller kompensere ved at komme lidt ekstra ketchup i (ketchup er vist nok okay i det kinesiske køkken - og helt sikkert i det amerikanske).
Cashew chicken (4-6 pers)
4 kyllingebryster
2 spsk majsstivelse
2 + 2 spsk olivenolie
1 rød peber
½ broccoli
1 bundt forårsløg
100 g cashewnødder

Sauce:
2 cm finthakket ingefær
1 fed finthakket hvidløg
1 dl soyasauce
½ dl risvinseddike
1 lille ds koncentreret tomatpure (70 g)
4 spsk honning eller sirup
2-3 spsk ketchup
½ dl vand
Evt 1 tsk brun farin eller sukker


Til servering:
Sesamfrø (gerne ristede)
Lidt forårsløgs-ringe
Basmati ris

Instruktioner:
Skær kyllingen i mundrette stykker og vend dem i majsstivelsen. Kom dem herefter på en opvarmet pande med lidt olivenolie og brun dem på alle sider. Imens renses og skæres rød peber, broccoli og forårsløg også i mundrette stykker og kommes herefter ned til kyllingen sammen med cashewnødderne.

Mens det står og simrer lidt, blandes alle ingredienserne til saucen sammen og kommes straks ned til kylling og grøntsager og simrer i 5-10 min, til saucen tykner lidt og kyllingen er mør. Smag saucen til. Afhængig af hvilken soya du bruger, kan det være, der er brug for lidt mere ketchup eller lidt brun farin. Saucen er kraftig, men når den spises sammen med ris, tager det toppen af styrken.

Server med basmati ris, sesamfrø og tyndt skårne forårsløgs-ringe.

Kommentarer

 1. Du har ret Pernille - virkelig god hjemme-take away :-)
  Der er så meget god inspiration her - forsæt endelig

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh tusind tak - hvor er det dejligt at høre:-) Og der er masser af gode opskrifter på bedding. Tak fordi du følger med:-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)