Gå videre til hovedindholdet

Cashew chicken



Cashew chicken er sådan en dejlig amerikanisering af en oprindeligt kinesisk ret - og så minder den mig altid om min gode veninde Katrine, som bor alt for langt væk fra mig og som elsker retter med cashewnødder. Så Katrine - hvis du læser med, så er den her til dig!

Det er en virkelig hurtig og nem hverdagsret, der smager ligesom take away - men sikkert er en hel del sundere. Man kan sagtens supplere med flere grøntsager, end jeg har brugt her, om man lyster, og synes man, at saucen bliver for kraftig i smagen med al den soya, kan man enten erstatte lidt af soyaen med vand eller kompensere ved at komme lidt ekstra ketchup i (ketchup er vist nok okay i det kinesiske køkken - og helt sikkert i det amerikanske).
Cashew chicken (4-6 pers)
4 kyllingebryster
2 spsk majsstivelse
2 + 2 spsk olivenolie
1 rød peber
½ broccoli
1 bundt forårsløg
100 g cashewnødder

Sauce:
2 cm finthakket ingefær
1 fed finthakket hvidløg
1 dl soyasauce
½ dl risvinseddike
1 lille ds koncentreret tomatpure (70 g)
4 spsk honning eller sirup
2-3 spsk ketchup
½ dl vand
Evt 1 tsk brun farin eller sukker


Til servering:
Sesamfrø (gerne ristede)
Lidt forårsløgs-ringe
Basmati ris

Instruktioner:
Skær kyllingen i mundrette stykker og vend dem i majsstivelsen. Kom dem herefter på en opvarmet pande med lidt olivenolie og brun dem på alle sider. Imens renses og skæres rød peber, broccoli og forårsløg også i mundrette stykker og kommes herefter ned til kyllingen sammen med cashewnødderne.

Mens det står og simrer lidt, blandes alle ingredienserne til saucen sammen og kommes straks ned til kylling og grøntsager og simrer i 5-10 min, til saucen tykner lidt og kyllingen er mør. Smag saucen til. Afhængig af hvilken soya du bruger, kan det være, der er brug for lidt mere ketchup eller lidt brun farin. Saucen er kraftig, men når den spises sammen med ris, tager det toppen af styrken.

Server med basmati ris, sesamfrø og tyndt skårne forårsløgs-ringe.

Kommentarer

  1. Du har ret Pernille - virkelig god hjemme-take away :-)
    Der er så meget god inspiration her - forsæt endelig

    SvarSlet
    Svar
    1. Årh tusind tak - hvor er det dejligt at høre:-) Og der er masser af gode opskrifter på bedding. Tak fordi du følger med:-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...