Gå videre til hovedindholdet

Sprød fiskeburger med tartarsauceDen klassiske oksekødsburger smager fantastisk, men når det er sagt, kan jeg nærmest ikke sige nok gode ting om den her fiskeburger. Den er utrolig simpel med kun få elementer, men smagene passer helt fantastisk sammen (if I do say so myself). Selv min mand måtte indrømme, at den her burger - den er altså helt OK. Den sprøde fisk og kålen sammen med den lidt skarpe og syrlige tartarsauce pakket ind i en blød burgerbolle - det er bare SÅ godt!

Det er en lille smule besværligt at lave fisken, fordi den skal "shallow fry"-es. Jeg ved ærlig talt ikke, hvad det kaldes på dansk, men det går i al sin enkelthed ud på, at man frituresteger fisken, men i stedet for at dyppe den helt i olie, skal olien kun nå halvvejs op af fiskens side, og så skal den vendes. Det er vigtigt, at olien er godt varm (nærmere bestemt 180 grader), når man steger, for hvis den er for kold, suger dejen bare fedt uden at blive sprød, og er den for varm bliver den for hurtigt sprød uden på uden at være gennemstegt indeni. Hvis man ikke har et stegetermometer, kan man prøve at komme lidt dej i olien (pas på, for det kan godt stænke). Hvis olien bobler godt omkring dejen, kan man godt vove at putte fisken i.

Resultatet af anstrengelserne er den lækreste fisk, der er crispy-sprød udenpå og blød og lækker indeni. Resten af fyldet tager ikke lang tid at lave. Og selvom der er øl i dejen, som fisken skal dyppes i, så smager den ikke "øllet". Mine to kræsne piger spiste ihvertfald med velbehag, og den skal helt sikkert snart på menuen igen!
Fiskeburger med tartarsauce (4 pers)
4 burgerboller
4 gode, tykke stykker hvid fisk, som torsk
½ spidskål
1-2 gulerødder

Tartarsauce
3 store spsk mayonaise
3 store spsk creme fraiche
1 lille rødløg
½ tsk sød sennep (kan udelades)
1 spsk grofthakkede kapers
2 spsk grofthakkede cornichoner
Salt & peber

Dej (til fisken)
150 g mel + 3 spsk ekstra
50 g rismel (eller alm mel, men rismel gør dejen ekstra sprød)
1 tsk bagepulver
1 pale ale (3,5 dl)
Smagsneutral olie til stegning

Instruktioner
Start med at blande ingredienserne til tartarsaucen sammen, smag til og kom den i en lille skål. Stil på køl.

Riv eller snit kål og gulerod fint. Kom i en skål og stil til side.

Lav herefter dejen: Bland de to slags mel og bagepulver og kom øllen i. Rør kort til en glat dej.

Hvis fiskestykkerne er meget store, skæres de i lidt mindre stykker - ca 5x5 cm. Tør fiskestykkerne af med lidt køkkenrulle og vend derefter hvert stykke først i almindeligt mel og derefter en tur ned i dejen. Dyp og steg dem et par stykker fisk ad gangen, som beskrevet herunder. 

Hæld olie op i en pande til det når ca 1½-2 cm op ad kanten. Varm olien op til 180 grader og steg fiskestykkerne to ad gangen i 3-4 minutter på hver side (forsigtig med den varme olie, som gerne sprutter lidt) til dejen er sprød og fisken netop gennemstegt. Hold evt. de allerede stegte fiskestykker varme i ovnen sammen med bollerne.

Tænd ovnen på 100 grader varmluft og lun burgerbollerne, mens fisken steges.

Server straks burgerboller, fisk, tartarsauce, kål og gulerødder som saml-selv-burgere ved bordet. Mums!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b