Jordbær og peanutbutter smoothie


Prøv lige at spørge mig, om jeg godt kan lide peanutbutter! Kom nu, spørg mig!

Svaret er selvfølgelig et rungende JA, hvilket også skinner klart igennem i opskrifterne her på bloggen (se f.eks. https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/03/vestafrikansk-stuvning-med-peanutbutter.html og https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/02/gado-gado.html eller https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/02/mere-kinesisk-nytar-ris-stegt-med-g-og.html). Jeg ved godt, at det er sådan en ret speciel smag og ikke mindst en spøjs, cremet men også nærmest lidt tør konsistens, der virkelig deler vandene. Hvor nogen - som jeg og min yngste datter - elsker den sød-salte-nøddeagtige smag, er der andre - som min mor og min ældste datter - der bare finder peanut butter klistret, klumpet og ubehageligt.

Peanut butter'en smager dog ikke kraftigt igennem i denne smoothie, men giver sammen med mandelmælken en mættende og cremet smoothie, der har en dejlig nøddeagtig smag, der passer fint til de sød-syrlige jordbær. Så hvis du er bare den mindste smule til peanut butter, er dette smoothien for dig. 

Jordbær og peanutbutter smoothie (2 stk)
3 dl mandelmælk (eller mere for en tyndere smoothie)
1 banan (gerne frossen), skåret i 3-4 dele
1 stor spsk smooth peanutbutter
2 store håndfulde frosne jordbær

Kom alle ingredienserne i en blender og blend helt glat - det tager 2-3 min. Server straks - gerne i et højt glas med sugerør. (På billederne er der dryppet lidt ekstra mandelmælk og peanutbutter oven i smoothierne som pynt).

Kommentarer

Populære indlæg