Gå videre til hovedindholdet

Armenske aubergine-ruller

Stort set det eneste jeg kender til Armenien er noget med en krig i starten af '90'erne, og at famlien Kardashian stammer derfra, og det er jo ærlig talt lidt synd for Armenien. Nu kender jeg heldigvis også landet for denne forrygende aubergine-rulle opskrift, som jeg faldt over på nettet. Bløde smagfulde auberginer med krydret og knasende fyld af creme fraiche, koriander, pecannødder og granatæblekerner - mad, der er så god, kan kun komme fra et fedt sted, må man tro. Et sikkert hit som forret eller tilbehør til en glad grillaften (jæih, kom så, forår!).


Armenske aubergine-ruller (ca. 8 stk.)
1 stor aubergine
God olivenolie
250 g. creme fraiche
1 fed hvidløg
50 g. pecannødder (valnødder går også an)
1-2 spsk citronsaft
Et lille bundt koriander
Granatæblekerner fra et halvt granatæble
Salt

Top og bund skæres af auberginen, og den skæres i tynde skiver på den lange led. De yderste skiver (som kun har sort skind på) kasseres. Varm olien i en stor pande, og steg aubergineskiverne mørre over middelhøj varme. Drys skiverne med lidt salt.

Imens auberginen steger blandes fyldet: Creme fraiche, knust hvidløg, finthakkede nødder, hakket koriander og granatæblekerner blandes. Smag til med citronsaft og salt. 

Når aubergineskiverne er kølet en anelse af, lægges en skefuld af fyldet på hver skive, som derefter rulles sammen om fyldet. Server straks pyntet med lidt granatæblekerner og koriander.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)