Armenske aubergine-ruller

Stort set det eneste jeg kender til Armenien er noget med en krig i starten af '90'erne, og at famlien Kardashian stammer derfra, og det er jo ærlig talt lidt synd for Armenien. Nu kender jeg heldigvis også landet for denne forrygende aubergine-rulle opskrift, som jeg faldt over på nettet. Bløde smagfulde auberginer med krydret og knasende fyld af creme fraiche, koriander, pecannødder og granatæblekerner - mad, der er så god, kan kun komme fra et fedt sted, må man tro. Et sikkert hit som forret eller tilbehør til en glad grillaften (jæih, kom så, forår!).


Armenske aubergine-ruller (ca. 8 stk.)
1 stor aubergine
God olivenolie
250 g. creme fraiche
1 fed hvidløg
50 g. pecannødder (valnødder går også an)
1-2 spsk citronsaft
Et lille bundt koriander
Granatæblekerner fra et halvt granatæble
Salt

Top og bund skæres af auberginen, og den skæres i tynde skiver på den lange led. De yderste skiver (som kun har sort skind på) kasseres. Varm olien i en stor pande, og steg aubergineskiverne mørre over middelhøj varme. Drys skiverne med lidt salt.

Imens auberginen steger blandes fyldet: Creme fraiche, knust hvidløg, finthakkede nødder, hakket koriander og granatæblekerner blandes. Smag til med citronsaft og salt. 

Når aubergineskiverne er kølet en anelse af, lægges en skefuld af fyldet på hver skive, som derefter rulles sammen om fyldet. Server straks pyntet med lidt granatæblekerner og koriander.

Kommentarer

Populære indlæg