Gå videre til hovedindholdet

Fredags-drink: Dark & stormy


Fredagsdrinken! Aaahhhh, hvor var det en god ide! 

Ikke mindst hvis man - som vi i denne uge - har lidt af sygt barn og både har været hos vagtlægen, egen læge, røntgenafdelingen foruden en tur omkring børneafdelingen for at kunne tage hjem med diagnosen lungebetændelse hos yngstebarnet. Jeg troede, man kunne stole på, at forårets komme var lig med, at ens børn nu kunne holde sig raske, men det er tydeligvis ikke tilfældet. Og så ved jeg i øvrigt ikke, hvad vi skulle gøre uden bedsteforældre, der springer til i tide og utide og ærlig talt har gjort sig fortjent til en helgenkåring. Dog ser det ud til, at vi nu (åh, tør jeg næsten skrive det?) er kommet over det værste.

Denne fredag skal den stå på den skønne drink Dark 'n' Stormy. Navnet alene, ikke? Drinken stammer oprindeligt fra Bermuda og er faktisk Bermudas national-drink (har Danmark sådan én? Snaps? Rent grundvand? Gammel Dansk?) og fik angiveligt sit navn, fordi drinken ligner en tordensky, man skal holde sig fra at sejle ud under. 

Det er en superenkel drink med få ingredienser, og den smager friskt og krydret. En perfekt fredagsdrink! God weekend!
Dark & stormy (1 glas)
1 del mørk og/eller spicy rom
3 dele ginger beer
Lime juice fra ½-1 lime
Masser af isterninger

Fyld et glas med isterninger. Fyld 3/4 op med ginger beer og top af med rom. Pres ½-1 lime over, alt efter hvor meget syrlighed du er til. Drinken smager bedst, når ingredienserne blandes, men for dramatisk effekt ser det bedst (og mest dark & stormy) ud, at lade den gyldne rom ligge som en tung tordensky ovenpå ginger beer'en.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte