Fredags-drink: Dark & stormy


Fredagsdrinken! Aaahhhh, hvor var det en god ide! 

Ikke mindst hvis man - som vi i denne uge - har lidt af sygt barn og både har været hos vagtlægen, egen læge, røntgenafdelingen foruden en tur omkring børneafdelingen for at kunne tage hjem med diagnosen lungebetændelse hos yngstebarnet. Jeg troede, man kunne stole på, at forårets komme var lig med, at ens børn nu kunne holde sig raske, men det er tydeligvis ikke tilfældet. Og så ved jeg i øvrigt ikke, hvad vi skulle gøre uden bedsteforældre, der springer til i tide og utide og ærlig talt har gjort sig fortjent til en helgenkåring. Dog ser det ud til, at vi nu (åh, tør jeg næsten skrive det?) er kommet over det værste.

Denne fredag skal den stå på den skønne drink Dark 'n' Stormy. Navnet alene, ikke? Drinken stammer oprindeligt fra Bermuda og er faktisk Bermudas national-drink (har Danmark sådan én? Snaps? Rent grundvand? Gammel Dansk?) og fik angiveligt sit navn, fordi drinken ligner en tordensky, man skal holde sig fra at sejle ud under. 

Det er en superenkel drink med få ingredienser, og den smager friskt og krydret. En perfekt fredagsdrink! God weekend!
Dark & stormy (1 glas)
1 del mørk og/eller spicy rom
3 dele ginger beer
Lime juice fra ½-1 lime
Masser af isterninger

Fyld et glas med isterninger. Fyld 3/4 op med ginger beer og top af med rom. Pres ½-1 lime over, alt efter hvor meget syrlighed du er til. Drinken smager bedst, når ingredienserne blandes, men for dramatisk effekt ser det bedst (og mest dark & stormy) ud, at lade den gyldne rom ligge som en tung tordensky ovenpå ginger beer'en.

Kommentarer

Populære indlæg