Nemme råmarinerede rabarber og rabarbersaft


Hvert år går damebladene amok over rabarbersæsonen, og jeg har aldrig helt forstået hvorfor, men i år er jeg på lemminge-agtig vis sprunget med på vognen og har købt op til flere bundter rabarber og har tænkt mig at få mest muligt ud af dem med så lille arbejdsindsats som mulig. Derfor kommer her en nem opskrift på råmarinerede rabarber og rabarbersaft.

Saften smager mildt og af forår og kan også bruges i cocktails (opskrift coming op). Rabarberskiverne - i mangel på et bedre ord - kan bruges til ost eller kan fryses ned eller koges i smadder til den lækreste rabarber-kompot. De kan også bruges i bagværk (opskrift coming up).

Råmarinerede rabarber og rabarbersaft 
½ kg rabarber
½ l. vand
300 g. sukker 
Evt. 1 tsk atamon

Skær bladene (som er giftige), bunden og eventuelle grimme pletter af rabarberstænglerne, rens dem godt med vand, og skær dem i små stykker, ca ½ cm. 

Kom vand og sukker i en stor gryde, og varm vandet op til lige under kogepunktet. Rør rundt ind imellem, til sukkeret er helt opløst. Tag vandet af varmen.

Kom rabarberne i sukkervandet og dæk med låg eller staniol og stil i køleskabet (eller udenfor hvis det er køligt). Lad stå og trække i minimum 5 timer, gerne natten over og gerne et par dage - smagen bliver kun bedre over tid. Hæld dog lidt atamon i, hvis saft og rabarberskiver skal kunne holde i længere tid (7-10 dage). 

Hæld saften på en ren flaske og rabarberskiverne i en skål med låg og opbevar på køl. Både saft og rabarber kan fryses, hvis man ikke lige kan overskue at få det hele spist med det samme. Jeg synes, saften smager bedst, hvis man blander den op med vand eller danskvand i forholdet 1:4. 

Kommentarer

Populære indlæg