Forårs-salat


Min mand har tre brødre, og den ene af dem har en dejlig kæreste, der hedder Louise. Til påskefrokosten for ikke så frygteligt længe siden, havde Louise en salat med, som var så smuk og lækker, at jeg straks måtte bede om opskriften og ikke mindst bringe den videre her på bloggen. Det er en rigtig forårssalat med knas fra asparges, radisser, pærer og glaserede solsikkekerner, cremethed fra den bløde ost (i Louises version med gorgonzola, men her skiftet ud med blød gedeost, fordi jeg lige havde lyst til det) og friskhed fra hindbærrene. Nå ja, og så er der også grønkål som en sund bund under det hele. 

Salaten er mættende nok til at gøre det ud for frokost eller en let aftensmad, men kan også fint bruges som tilbehør.


Forårssalat (som tilbehør: 4 pers.; som frokost: 2 pers.)
Et bundt frisk grønkål
2 pærer, skåret i tynde skiver
½ bundt asparges, nederste del knækket af, skåret i skiver 
5-6 radisser, renset og skåret i tynde skiver
En stor håndfuld hindbær
Blød gedeost (eller gorgonzola), i tynde skiver

2 spsk. god jomfru olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. flydende honning
Salt & peber

1 dl. solsikkekerner
3 spsk. flydende honning

Skyld grønkålen grundigt, tør den og skær eller riv stokken ud af hver grønkålsstængel. Skær eller riv grønkålen i mundrette stykker, og smid den i en skål. Bland olivenolie, citronsaft og honning grundigt sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over grønkålen og masér den ind i grønkålen med fingrene (grønkålen bliver blødere og mere spisevenlig efter en gang massage/vridning). 

På en tør pande ristes solsikkekernerne over middelvarme et par minutter. Rør i dem ind i mellem - de skal ikke blive mørke, bare sprøde. Hæld honningen over og rør rundt i blandingen til kernerne er dækket med honning og klistrer godt sammen. Det tager et par minutter. Hæld blandingen til afkøling på et stykke bagepapir. Spred kernerne lidt ud, så de ikke klistrer sammen i en stor klump. 

Anret grønkålen på de tallerkner eller i den skål, salaten skal serveres i. Anret pærer, asparges, radisser, ost og hindbær pænt ovenpå. Slut med at drysse lidt honningglaserede solsikkekerner over salaten. Server med det samme.

Kommentarer

Populære indlæg