Lynhurtig gazpacho med sprøde rugbrødscroutoner - og lidt om en dejlig ferie

Hele forrige uge tilbragte jeg med min familie på Mallorca. Det var min mor, der inviterede i anledning af hendes 70-års fødselsdag, og det var en vidunderlig og tiltrængt ferie, hvor vi ikke lavede andet end at slappe af og spise og spise - og drikke og spise. Så jeg kan ikke prale af at have set en hel masse af øen, men til gengæld har jeg nydt vaskeægte kvalitetstid med familien og den gode spanske mad og drikke. Der er lidt stemningsbilleder fra turen herunder.
Vores fine badebro

Palme i brisen...

Gnaven (eller bare realistisk?) børne mannequin-dukke

Lille hund - stor have

Markedet i Alcudia

Gnaven kat på et varmt stentag
I løbet af ferien fik jeg stort set hver dag til frokost (blandt meget andet) en portion af den skønne spanske suppe gazpacho, som er en kold tomatsuppe. Den er nem at lave selv, men kan være noget tidskrævende, hvis man vælger at gå den traditionelle vej, hvor man skolder og flår tomaterne selv. Desuden synes jeg, det er sjældent, at de tomater, man kan købe her i Danmark, er noget at råbe hurra for, så derfor forsøgte jeg mig med at bruge flåede tomater på dåse - og det smagte fuldt ud lige så godt som de hjemme-flåede (i parentes bemærket købte jeg også kvalitets dåsetomater og ikke de billigste i butikken). På den måde kan man utroligt hurtigt bikse en lækker og svalende gazpacho sammen. Denne version har fået et dansk islæt med rugbrødscroutoner, men man kan selvfølgelig også lave helt traditionelle croutoner af hvidt brød.


Lynhurtig gazpacho med rugbrødscroutoner (2-3 pers.)
2 dåser rigtig god hakket tomat
Krummen fra to skiver brød, gerne surdejsbrød
½ rødløg
½ skrællet agurk
1 fed hvidløg
1 rød peber, stok og frø fjernet
½ dl god olivenolie
1 spsk rødvinseddike (kan udelades)
Salt & peber

2-3 skiver rugbrød
2-3 spsk olivenolie
Salt

Basilikum (jeg har her brugt thai basilikum)
1 gul peber

Hakket tomat, brødkrumme, agurk, rød peber, rødløg, hvidløg, olivenolie og evt. eddike blendes helt glat. Smag til med salt og peber. Hæl i en pæn skål og stil på køl, mens du laver croutonerne.

Skær rugbrøddet i små tern og steg dem i olivenolien over middelhøj varme på en pande til de er helt sprøde, 10-15 minutter. Smag til med salt.

Server den kolde gazpacho med lune, sprøde croutoner, frisk basilikum og gul peber skåret i små tern.  

Kommentarer

Populære indlæg