Hawaii'ansk poke skål med tun, sorte ris og mango

Poke er en Hawaai'ansk ret, der oftest serveres som forret og består af ris, fisk, grøntsager og frugt. I sin originale version er fisken rå, så salaten er på den måde en slags sushi-salat. I denne version har jeg dog for bekvemmelighedens skyld brugt dåsetun, men har man nem adgang til sushi-frisk fisk, skal man bestemt køre på med rå fisk skåret i tern til salaten. Hvis man ikke er så meget til asiatiske dressinger, kan man også sagtens bruge en mere traditionel olie-eddike-dressing til sin poke.

Poke skål med tun, sorte ris og mango (1 stor portion)
2 dl. kogte (sorte) ris
En håndfuld edemamebønner (gerne optøet fra frost)
2-3 spsk tun fra dåse
½ avocado i tynde skiver
½ mango i tern
1/4 agurk i tynde skiver

Dressing:
2 spsk. soya
Saft fra ½ appelsin
1 tsk. sesamolie
1 cm. revet frisk ingefær
Evt. salt

Evt. sorte sesamfrø

Put den lunkne eller kolde ris op i en skål og arranger grøntsager, frugt og fisk pænt ovenpå. Rør ingredienserne til dressingen godt sammen og smag til med salt og evt. mere appelsinsaft. Hæld over salaten og drys evt. med sorte sesamfrø for ekstra knas.

Kommentarer

Populære indlæg