Rabarber-scones

            
Jeg har aldrig mødt en scone, jeg ikke kunne lide. Selv da jeg som ung i 90'erne boede et års tid i London (det var næsten obligatorisk dengang - ligesom en slags værnepligt) og fik spist mig igennem nogle rimeligt tarvelige og tørre scones, var jeg egentlig altid meget godt tilfreds. Der er dog ikke noget, der slår hjemmebagte scones, og denne opskrift med rabarber giver scones, der er saftige og "tætte" indeni og sprøde og krummende udenpå - ligesom en scone allerhelst skal være, ifølge undertegnede.

På billedet herunder er scones'ene serveret på klassisk britisk afternoon tea-manér med lemon curd (opskrift følger senere) og letpisket flødeskum, men nybagte smager de også storartet uden noget som helst akkompagnement.
Med lemoncurd og flødeskum
Rabarberscones (8-10 stk.)
2 æg, str. M
2 dl. kærnemælk
½ dl. fløde (eller mælk)
450 g. mel
3 stk bagepulver
75 g. smør
75 g. sukker
75. g. råsyltede rabarber (se opskrift her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/05/nemme-ramarinerede-rabarber-og.html)

Tænd ovnen på 190 grader varmluft. 

Pisk æggene let sammen og bland kærnemælk og fløde i. 

I en anden skål blandes mel og bagepulver. Smørret skærres i mindre stykker og gnides godt ud i melet, så det til sidst har konsistens som fint rasp. Bland sukkeret i. 

Hæld godt halvdelen af mælkeblandingen i melet og bland sammen. Hæld lidt mere af mælkeblandingen i, til du har en let klistret dej (det er ikke sikkert du behøver bruge det hele). Hæld den ud på et meldækket bord og smid rabarberne ned midt i dejen og ælt den forsigtigt og kort igennem, så raberberne fordeler sig i dejen. Modsat brød skal scones nærmest æltes så kort tid som muligt og kun lige til det hænger sammen.

Rul dejen ud så den er ca. 2,5 cm tyk og stik scones ud med et glas eller en udstikker på ca. 6 cm i diameter. Sæt scones'ene med lidt afstand fra hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen 12-15 minutter.

Smager bedst, når de er nybagte, men kan også fryses og så lunes i ovnen.

Serveres klassisk britisk med syltetøj eller lemoncurd og en klat flødeskum.

Kommentarer

Populære indlæg