Sprøde, sunde(re) tortillachips med guacamole og pico de gallo

Der er få ting, der slår en gang lune nachos - især når vejret er sommerligt som i  dag, hvor solen varmer, og man bare har lyst til noget let, salt og sprødt til sin kolde cerveza. 

Eller nej, who am I kidding? Nachos er bare altid godt, men nok ikke det bedste, man kan byde sin krop på en regelmæssig basis. Derfor er jeg glad for at kunne præsentere en meget sundere og meget mindre fed version af knasende sprøde tortilla-chips lavet af fuldkorns tortillaer bagt i ovnen med cremet guacamole (grøntsager!) og krydret pico de gallo (flere grøntsager!) som tilbehør. 

Selv tak - don't mention it -  de nada :-)

Tortillachips
4 fuldkorntortillaer 
1 æggehvide
Salt
Chili eller andet kryderi, f.eks. BBQ, peber

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 

Pensl den ene side af tortillaerne med æggehviden og drys med salt og chili/andet krydderi henover. Skær eller klip tortillaerne i mindre trekanter, og læg dem (forsigtigt uden at krydderierne falder af) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag 8-12 minutter midt i ovnen til chips'ene er gyldne og sprøde. Hold lidt øje med dem, for pludselig går det hurtigt. 

De er bedst helt nybagte, men kan godt tåle at stå en time eller to før servering.
Guacamole
2 store, perfekt modne avocadoer
½ rødløg
1 fed hvidløg
1 tomat, kernerne fjernet
Saft fra ½ lime
Chilisauce/tabasco
Salt og peber

Blend den ene avocado sammen med rødløg, hvidløg, tomat (uden kerner) og limesaft med en stavblender. Mos den anden avocado groft med en gaffel og bland den i. Smag til med chilisauce, salt og peber.
Pico de gallo
2 tomater (jeg har brugt gule og røde tomater)
½ rødløg
Saft fra ½ lime
Lidt chipotle chili
Frisk koriander, grofthakket
Salt & peber

Skær tomaterne over og fjern de fleste af kernerne. Skær tomatkødet i små tern og put dem i en skål. Skær også rødløget i fine tern og bland dem med tomaterne. Hæld limesaft over og smag til med chili, koriander, salt og peber. Salsaen kan spises med det samme, men bliver kun bedre af  at stå og trække i en time eller to.

Kommentarer

Populære indlæg