Gå videre til hovedindholdet

Fredags-drink: Dark & stormy


Fredagsdrinken! Aaahhhh, hvor var det en god ide! 

Ikke mindst hvis man - som vi i denne uge - har lidt af sygt barn og både har været hos vagtlægen, egen læge, røntgenafdelingen foruden en tur omkring børneafdelingen for at kunne tage hjem med diagnosen lungebetændelse hos yngstebarnet. Jeg troede, man kunne stole på, at forårets komme var lig med, at ens børn nu kunne holde sig raske, men det er tydeligvis ikke tilfældet. Og så ved jeg i øvrigt ikke, hvad vi skulle gøre uden bedsteforældre, der springer til i tide og utide og ærlig talt har gjort sig fortjent til en helgenkåring. Dog ser det ud til, at vi nu (åh, tør jeg næsten skrive det?) er kommet over det værste.

Denne fredag skal den stå på den skønne drink Dark 'n' Stormy. Navnet alene, ikke? Drinken stammer oprindeligt fra Bermuda og er faktisk Bermudas national-drink (har Danmark sådan én? Snaps? Rent grundvand? Gammel Dansk?) og fik angiveligt sit navn, fordi drinken ligner en tordensky, man skal holde sig fra at sejle ud under. 

Det er en superenkel drink med få ingredienser, og den smager friskt og krydret. En perfekt fredagsdrink! God weekend!
Dark & stormy (1 glas)
1 del mørk og/eller spicy rom
3 dele ginger beer
Lime juice fra ½-1 lime
Masser af isterninger

Fyld et glas med isterninger. Fyld 3/4 op med ginger beer og top af med rom. Pres ½-1 lime over, alt efter hvor meget syrlighed du er til. Drinken smager bedst, når ingredienserne blandes, men for dramatisk effekt ser det bedst (og mest dark & stormy) ud, at lade den gyldne rom ligge som en tung tordensky ovenpå ginger beer'en.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt