Gå videre til hovedindholdet

Fredags-drink: Dark & stormy


Fredagsdrinken! Aaahhhh, hvor var det en god ide! 

Ikke mindst hvis man - som vi i denne uge - har lidt af sygt barn og både har været hos vagtlægen, egen læge, røntgenafdelingen foruden en tur omkring børneafdelingen for at kunne tage hjem med diagnosen lungebetændelse hos yngstebarnet. Jeg troede, man kunne stole på, at forårets komme var lig med, at ens børn nu kunne holde sig raske, men det er tydeligvis ikke tilfældet. Og så ved jeg i øvrigt ikke, hvad vi skulle gøre uden bedsteforældre, der springer til i tide og utide og ærlig talt har gjort sig fortjent til en helgenkåring. Dog ser det ud til, at vi nu (åh, tør jeg næsten skrive det?) er kommet over det værste.

Denne fredag skal den stå på den skønne drink Dark 'n' Stormy. Navnet alene, ikke? Drinken stammer oprindeligt fra Bermuda og er faktisk Bermudas national-drink (har Danmark sådan én? Snaps? Rent grundvand? Gammel Dansk?) og fik angiveligt sit navn, fordi drinken ligner en tordensky, man skal holde sig fra at sejle ud under. 

Det er en superenkel drink med få ingredienser, og den smager friskt og krydret. En perfekt fredagsdrink! God weekend!
Dark & stormy (1 glas)
1 del mørk og/eller spicy rom
3 dele ginger beer
Lime juice fra ½-1 lime
Masser af isterninger

Fyld et glas med isterninger. Fyld 3/4 op med ginger beer og top af med rom. Pres ½-1 lime over, alt efter hvor meget syrlighed du er til. Drinken smager bedst, når ingredienserne blandes, men for dramatisk effekt ser det bedst (og mest dark & stormy) ud, at lade den gyldne rom ligge som en tung tordensky ovenpå ginger beer'en.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)