Gå videre til hovedindholdet

Fredags-drink: Moscow mule

Da jeg var barn, var jeg meget pjattet med at se Dollars om søndagen (der var jo kun DR1 dengang, mind you). Alle intrigerne og kjolerne og dekadencen var bare spændende, selv for en pige på omkring de 8 år, der i øvrigt syntes, at alle de medvirkende i serien var ældgamle. En særlig ting ved serien, der fascinerede mig, var, når Blake Carrington kom hjem fra en lang dag på kontoret (hvor han havde råbt "Goddamnit Alexis, I want that pipelineutroligt højt ned i telefonen) og med hidsige bevægelser skænkede sig selv en stiv drink i et krystalglas foran sit velassorterede drinks-bord, mens han skældte Krystle ud, fordi hun ingenting forstod om livets realiteter. Som barn var jeg selvfølgelig helt uforstående overfor hele konceptet med at tage en drink efter arbejde, men nu som (meget) voksen begynder jeg så småt at se fidusen. 

Jeg er (endnu) ikke så meget til de stive drinks som Mr. Carrington indtager, men mere til de tøsede cocktails. Og en drink hver dag efter arbejde virker fristende som et skråplan. Til gengæld synes jeg, det virker helt fornuftigt og naturligt at bruge sin blog som undskyldning for at indføre en fyraftens-bajer forklædt som drink om fredagen. Så de næste uger vil fredags-drinken være en ting her på bloggen. Og til at skyde ballet i gang snupper vi en moscow mule, som er en vidunderlig frisk og nem drink med kun tre ingredienser - det er da til at overskue.
Moscow mule (1 stk.)
1 del vodka
3 dele ginger beer (ikke ginger ale, men ginger beer)
Lime juice fra ½-1 lime
Masser af is
Evt. lidt mynte

Fyld et glas med is. Hæld vodka og ginger beer i. Rør om og smag til med limejuice. Pynt evt. med lidt mynte. Mmmm...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)