Gå videre til hovedindholdet

Fredags-drink: Moscow mule

Da jeg var barn, var jeg meget pjattet med at se Dollars om søndagen (der var jo kun DR1 dengang, mind you). Alle intrigerne og kjolerne og dekadencen var bare spændende, selv for en pige på omkring de 8 år, der i øvrigt syntes, at alle de medvirkende i serien var ældgamle. En særlig ting ved serien, der fascinerede mig, var, når Blake Carrington kom hjem fra en lang dag på kontoret (hvor han havde råbt "Goddamnit Alexis, I want that pipelineutroligt højt ned i telefonen) og med hidsige bevægelser skænkede sig selv en stiv drink i et krystalglas foran sit velassorterede drinks-bord, mens han skældte Krystle ud, fordi hun ingenting forstod om livets realiteter. Som barn var jeg selvfølgelig helt uforstående overfor hele konceptet med at tage en drink efter arbejde, men nu som (meget) voksen begynder jeg så småt at se fidusen. 

Jeg er (endnu) ikke så meget til de stive drinks som Mr. Carrington indtager, men mere til de tøsede cocktails. Og en drink hver dag efter arbejde virker fristende som et skråplan. Til gengæld synes jeg, det virker helt fornuftigt og naturligt at bruge sin blog som undskyldning for at indføre en fyraftens-bajer forklædt som drink om fredagen. Så de næste uger vil fredags-drinken være en ting her på bloggen. Og til at skyde ballet i gang snupper vi en moscow mule, som er en vidunderlig frisk og nem drink med kun tre ingredienser - det er da til at overskue.
Moscow mule (1 stk.)
1 del vodka
3 dele ginger beer (ikke ginger ale, men ginger beer)
Lime juice fra ½-1 lime
Masser af is
Evt. lidt mynte

Fyld et glas med is. Hæld vodka og ginger beer i. Rør om og smag til med limejuice. Pynt evt. med lidt mynte. Mmmm...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)