Gå videre til hovedindholdet

Rabarber-scones

            
Jeg har aldrig mødt en scone, jeg ikke kunne lide. Selv da jeg som ung i 90'erne boede et års tid i London (det var næsten obligatorisk dengang - ligesom en slags værnepligt) og fik spist mig igennem nogle rimeligt tarvelige og tørre scones, var jeg egentlig altid meget godt tilfreds. Der er dog ikke noget, der slår hjemmebagte scones, og denne opskrift med rabarber giver scones, der er saftige og "tætte" indeni og sprøde og krummende udenpå - ligesom en scone allerhelst skal være, ifølge undertegnede.

På billedet herunder er scones'ene serveret på klassisk britisk afternoon tea-manér med lemon curd (opskrift følger senere) og letpisket flødeskum, men nybagte smager de også storartet uden noget som helst akkompagnement.
Med lemoncurd og flødeskum
Rabarberscones (8-10 stk.)
2 æg, str. M
2 dl. kærnemælk
½ dl. fløde (eller mælk)
450 g. mel
3 stk bagepulver
75 g. smør
75 g. sukker
75. g. råsyltede rabarber (se opskrift her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/05/nemme-ramarinerede-rabarber-og.html)

Tænd ovnen på 190 grader varmluft. 

Pisk æggene let sammen og bland kærnemælk og fløde i. 

I en anden skål blandes mel og bagepulver. Smørret skærres i mindre stykker og gnides godt ud i melet, så det til sidst har konsistens som fint rasp. Bland sukkeret i. 

Hæld godt halvdelen af mælkeblandingen i melet og bland sammen. Hæld lidt mere af mælkeblandingen i, til du har en let klistret dej (det er ikke sikkert du behøver bruge det hele). Hæld den ud på et meldækket bord og smid rabarberne ned midt i dejen og ælt den forsigtigt og kort igennem, så raberberne fordeler sig i dejen. Modsat brød skal scones nærmest æltes så kort tid som muligt og kun lige til det hænger sammen.

Rul dejen ud så den er ca. 2,5 cm tyk og stik scones ud med et glas eller en udstikker på ca. 6 cm i diameter. Sæt scones'ene med lidt afstand fra hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen 12-15 minutter.

Smager bedst, når de er nybagte, men kan også fryses og så lunes i ovnen.

Serveres klassisk britisk med syltetøj eller lemoncurd og en klat flødeskum.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt