Gå videre til hovedindholdet

(En slags) hvidvins-sangria

Ak ja. 

Så gik det hverken værre eller bedre, end at jeg har tilbragt størstedelen af denne uge på børneafdelingen på Skejby sammen med ældstebarnet, Julie på 8 år, der forrige weekend kørte den hårde stil med 40 i feber, blodskudte øjne, ondt over det hele og absolut ingen appetit. Mandag var vi så hos lægen (vagtlægen anbefalede selvfølgelig bare panodil og væske - undskyld hvis jeg ikke er imponeret), hvor hendes infektektionstal var så høje, at lægens instrumenter ikke kunne aflæse dem. Og så røg vi på Skejby. Hvor vi så blev indlagt. Hvilket helt klart er på min top 10 over hade-ting her i tilværelsen. Lægerne er superdygtige, og sygeplejerskerne enormt søde og kompetente, så på den måde er det jo trygt at være omgivet af al den viden og kompetence. Men der er så meget larm og uro om natten, og om dagen laver man ikke andet end at vente og vente og vente (på at få taget blodprøve, på at få taget røntgen-billede, eller på at lægen kommer, osv., osv.). Og derudover er man selvfølgelig bekymret for sit barn, der bare har det så skidt.

Faktisk var det (pinligt nok) den ældste i vores lille duo, der klarede hospitalsopholdet dårligst. Julie klarede alle tests og ventetiden så fint og beklagede sig ikke en eneste gang. Som hun selv sagde på et tidspunkt: "Det er bedre end at have pest". Og det er jo egentlig en fin indstilling at have til mange ting her i tilværelsen. 

De fandt aldrig ud af, hvad Julie fejlede, men kunne her sidst på ugen konstatere, at infektionstallene var faldende, feberen forsvundet, appetitten på vej tilbage, og at hun bare generelt var i bedring. Så nu krydser vi fingre for, at hun bliver helt frisk til første skoledag i 2. klasse på mandag.

Fredags-drinken er en rigtig sommer-drink - virkelig lækker og meget hurtigt lavet. Det er måske at strække den at kalde den for en decideret sangria, men med alle de bær minder de mig om sådan én. Den smager ihvertfald dejligt uanset, hvad man kalder den.

(En slags) hvidvins-sangria
½ del ikke alt for sød hvidvin
½ del æblejuice
Frosne bær (her grønne vindruer, brombær og blåbær)

Bland vin og æblejuice. Tilsæt de frosne bær og nyd drikken iskold.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)