Gå videre til hovedindholdet

Vegetar chef salad med ranch dressing



Så er det back to life - back to reality for mit vedkommende. Ud med (helt så meget) is og kage, og ind med salat og meget mere grønt.

Amerikanerne er mega-gode til salat, synes jeg, og en af de meget enkle, men ikke desto mindre virkeligt velsmagende salater er den såkaldte Chef salad. Der indgår normalt flere slags kød i denne salat (som regel skinke og kylling), men jeg foretrækker den uden. Så udgaven her er helt plain, men dog med æg og ost til at give lidt fedme/umami til salaten. 

Det, der gør denne salat ekstra god, er dressingen - ranch dressing. Hvis det var mig, der havde fundet på denne dressing, havde den ikke heddet ranch dressing, men derimod "Må jeg godt drikke resten af dressingen?"-dressing. Den smager godt! Denne udgave er en let omskrevet version af den, man finder i den lille perle af en kogebog "New Yorker by heart" af Birthe Lynggaard. Hun var en af de første bloggere jeg begyndte at følge. Hun døde desværre alt for ung af en kræftsygdom for 3-4 år siden, men hendes dejlige opskrifter ligger stadig på hendes fine blog, som helt sikkert er et besøg værd, hvis man er mad-interesseret: http://www.newyorkerbyheart.com/


Chef salad 
Sprød salat (f.eks. krølsalat), revet i mundrette stykker
1 blødkogt æg, skåret over
Frosne ærter, optøede
1 revet gulerod
1 håndfuld gode små tomater i skiver
1 håndfuld revet ost

Anrettes i en skål med salaten nederst. Overhældes med den skønne ranch dressing.


Ranch dressing
3 spsk creme fraiche
1 spsk god mayonaise
3 spsk mælk
1 tsk eddike
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 spsk finthakket persille
1 spsk finthakket purløg
Salt og peber

Alle ingredienserne røres sammen og smages til med salt og peber.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte