Gå videre til hovedindholdet

Succotash - og to vidunderlige 90'er sangeSiden jeg besluttede mig for at lave den amerikanske salat, der går under det skønne navn soccutash, har jeg haft to fantastiske og meget forskellige '90'er sange på hjernen. Den ene er one-hit-wonder dance-bandet Dee-Lite's kæmpe hit "Groove is in the heart", hvori der indgår de udødelige linjer "My supper dish, my succotash wish". Vidoe'en til sangen er også helt forrygende og kan ses lige her:

Den anden sang er i en helt anden boldgade, men ikke desto mindre fremragende. Det er Tori Amos' sang "Little Amsterdam" fra hendes mesterlige album "Boys for Pele". Dén fik jeg på hjernen, da jeg fandt ud af, at der indgår butterbeans i salaten ("Little Amsterdam shut down today - They burried her with a butterbean bouquet"). Jeg har ikke kunnet finde en officiel video til sangen - men sangen kan høres her: 

Salaten består primært af majs og bønner og forbindes med depressionen i USA i 30'erne, særligt i sydstaterne, hvor netop disse to råvarer var blandt dem, det var muligt at fremskaffe. Salaten steges normalt kort på en varm pande med lidt olie, men jeg har her valgt en rå version, fordi sommeren trods alt ikke er helt ovre endnu, og grøntsagerne derfor stadig har en masse god smag i sig i rå form.


Succotash (8 pers. som tilbehør til en større ret)
1 ds majs
1 ds butterbeans (eller andre bønner)
1 squash
1 lille rødløg
8-10 små tomater
1 gul peber
1 grøn peber
En lille dusk persille
En god olie-eddike-dressing (f.eks. denne https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/04/salade-nicoise-i-picnic-glas.html)

Skær rødløget i små tern, og tomat, squash og peberfrugt i mindre stykker og put det hele i en salatskål sammen med afdryppede majs og butterbeans. Bland det hele godt sammen med en god olie-eddike-dressing og drys med finthakket persille.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)