Sensommersalat med spinat, blåbær, mandler og gedeost



Hmm, jeg har en mærkelig halv-blå dag i dag. Sådan lidt ligesom man kan have det 1. januar, når julen er slut, og man står face-to-face med lange, mørke vinterdage uden formildende omstændigheder. Jeg tror, det må være, fordi sommerferien nu endegyldigt er forbi, hverdagen er i gang, og dagene så småt begynder at blive kortere, og jeg synes ikke rigtigt, jeg har fået suget alt det gode ud af sommeren, som man skal bruge til at holde energi-niveauet oppe med om vinteren. Så selvom jeg nok egentlig har lyst til at bage noget sødt, prøver jeg i stedet at modvirke denne sen-sommer blues med nogle af de skønne frugter og grøntsager, som denne årstid byder på. Salaten er fuld af vitaminer fra både spinat og blåbær, så forhåbentlig kan det give både krop og sind et lille tiltrængt løft. Den kan sagtens spises uden dressing, fordi man får fedme og cremethed fra gedeosten, men ellers er en simpel olie-eddike vinaigrette (se f.eks. her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/04/salade-nicoise-i-picnic-glas.html) rigtig god til denne salat.

Sensommersalat (4 pers. som tilbehør til større ret)
1 pose spinat eller blandet salat (ca. 250g)
50 g. mandler
100 g friske blåbær
100 g. cremet gedeost
Evt. spiselige blomster til pynt, her orange morgenfruer fra haven.

Rist mandlerne på en tør, varm pande og lad dem køle af. 

Rens salat/spinat og blåbær.

Læg spinat/salat på et pænt fad og arranger mandler og blåbær ovenpå. 

Til sidst skæres gedeosten i mindre stykker, der ligeledes arrangeres ovenpå salaten.

Pynt evt. med spiselige blomster. 

Serveres som den er eller med en simpel olie-eddike-dressing. 


Kommentarer

Populære indlæg