Gå videre til hovedindholdet

Krydret gulerodskage med karamel og en tovlig masse pynt







Huurrrraaaaaa! 

Yngstebarnet Emilie er startet i børnehaveklasse i dag og er bare så glad og helt enormt skoleklar. Og dagen skulle selvfølgelig fejres med en kage. 

Opskriften på denne krydrede og svampede gulerodskage kommer fra "Spis bedre"s hjemmeside: http://www.spisbedre.dk/kage-og-dessert/lagkage/gulerodskage-med-creamcheesefrosting-og-saltet-karamelsauce

På hjemmesiden kan man også se en noget mere smagfuld og subtil dekoration af kagen. 

Jeg ved ikke lige, hvad der skete for mig, men det stak ligesom lidt af med mig. Først var der bare frosting på kagen med karamel over, men så havde jeg noget frosting til overs, så jeg tænkte, at jeg da lige kunne lave et par fine rosetter ovenpå kagen, men det blev simpelthen så skævt, at jeg var nødt til at dække hele kagetoppen med rosetter. Og så så det lidt kedeligt ud, så jeg farvede lidt af frostingen orange (for intet siger jo gulerodskage som orange frosting) og kom også lidt sukkerperler på. Og så har vi et bed fuld af orange blomsterkarse - og fordi de var orange, måtte de jo også på kagen, det siger sig selv. Og så cake-topperen med Emilies navn og klasse, som jeg havde siddet og lavet i går - den skulle heller ikke gå til spilde... I grunden utroligt, at kagen kan bære sin egen vægt (og det samme kunne man sige om mig her efter sommerferien).

Anyway, Emilie blev meget, meget glad for kagen, og den smagte dejligt, og det var jo det vigtigste. Og jeg vil forsøge at messe "Less is more" næste gang, jeg skal pynte (og spise) en kage.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt