Gå videre til hovedindholdet

Krydret gulerodskage med karamel og en tovlig masse pynt







Huurrrraaaaaa! 

Yngstebarnet Emilie er startet i børnehaveklasse i dag og er bare så glad og helt enormt skoleklar. Og dagen skulle selvfølgelig fejres med en kage. 

Opskriften på denne krydrede og svampede gulerodskage kommer fra "Spis bedre"s hjemmeside: http://www.spisbedre.dk/kage-og-dessert/lagkage/gulerodskage-med-creamcheesefrosting-og-saltet-karamelsauce

På hjemmesiden kan man også se en noget mere smagfuld og subtil dekoration af kagen. 

Jeg ved ikke lige, hvad der skete for mig, men det stak ligesom lidt af med mig. Først var der bare frosting på kagen med karamel over, men så havde jeg noget frosting til overs, så jeg tænkte, at jeg da lige kunne lave et par fine rosetter ovenpå kagen, men det blev simpelthen så skævt, at jeg var nødt til at dække hele kagetoppen med rosetter. Og så så det lidt kedeligt ud, så jeg farvede lidt af frostingen orange (for intet siger jo gulerodskage som orange frosting) og kom også lidt sukkerperler på. Og så har vi et bed fuld af orange blomsterkarse - og fordi de var orange, måtte de jo også på kagen, det siger sig selv. Og så cake-topperen med Emilies navn og klasse, som jeg havde siddet og lavet i går - den skulle heller ikke gå til spilde... I grunden utroligt, at kagen kan bære sin egen vægt (og det samme kunne man sige om mig her efter sommerferien).

Anyway, Emilie blev meget, meget glad for kagen, og den smagte dejligt, og det var jo det vigtigste. Og jeg vil forsøge at messe "Less is more" næste gang, jeg skal pynte (og spise) en kage.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)