Gå videre til hovedindholdet

Bagte banankage doughnuts


Jeg har først i en moden alder opdaget glæden ved banankage. Jeg har altid syntes, det var lidt sådan en snyde-kage, fordi den smagte så meget af banan, og derudover var alt for sød til min smag. Men på det seneste har jeg smagt flere rigtigt gode af slagsen, som har været både tilpas svampede og ikke alt for banan'ede (hvis det ellers var et ord). I versionen herunder har jeg desuden bagt kagen i en muffinform, hvilket betyder en bedre sprødt ydre-svampet indre ratio. Og så er doughnuts jo bare sjove at pynte.

Og hey, nu er det liiiige om et øjeblik efterårsferie!! Så vidunderligt og så tiltrængt og en oplagt lejlighed for at bage kage.
Bagte banankage doughnuts (12 stk.)
100 g. blødt smør + ekstra til at smørre formen
125 g. rørsukker
3 æg, str m
1 spsk creme fraiche eller yoghurt (kan udelades)
125 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
3 bananer
45 g. god pålægschokolade

100 g. flormelis
1 spsk. kakao
5-6 spsk kogende vand
Fint sukker-drys

Tænd ovnen på 175 grader varmluft

Kom blødt smør og sukker i en skål og rør-rør-rør til smørret er helt blødt og sukkeret nærmest opløst. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Rør til sidst creme fraichen/yoghurten i.

I en anden skål blandes mel, bagepulver og vanillesukker. Knæk chokoladen i små og mellemstore stykker, mens den stadig er i pakken. Bland chokoladen i melet.

Kom melblandingen i smørblandingen og rør til de to er netop blandet. 

Mos eller blend bananerne til mos, og rør også dem i dejen.

Smør doughnutformen med smør og fyld hullerne halvt op med dej. Bag evt. af flere omgange, hvis formen har mindre end 12 huller.

Bages midt i ovnen i ca 15 min.

Lad doughnuts'ene køle helt af. Bland flomelis og kakao og hæld varmt vand i blandingen lidt ad gangen til den har den ønskede konsistens (vær lidt forsigtig med vandet for glasuren bliver nemt for tynd). Glaser coughnuts'ene og pynt med dit fineste krymmel.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b