Gå videre til hovedindholdet

Ceasar salad m. penne, avocado & buttermilk chickenFor sulen, så satte hverdagen da lige ind igen!

Det har heldigvis været en dejlig og afslappende ferie, men der har da slet ikke været tid til stille og roligt at komme op i gear igen på arbejde - det har været lige på og hårdt. Og når det er sådan, synes jeg, det er ekstra dejligt at få noget god aftensmad, som for eksempel ceasar salad.

Ceasar salad er min yndlingssalat. Den er fuld af smag og knas, og oveni købet så vækker denne salat også ferieminder hos mig, fordi jeg fik mit livs bedste ceasar salad for over ti år siden i San Fransisco, som jeg besøgte med min mand, mens vi stadig var (relativt) nyforelskede. Og sådan er det jo med mad - ligesom med dufte - at nogle retter bare minder én om bestemte oplevelser, som giver maden en ekstra dimension.

Ceasar salad er i princippet en meget simpel salat kun bestående af romaine-salat, croutoner, parmesan og en god dressing. I denne udgave har jeg lavet den lidt mere aftensmads-venlig ved at tilsætte penne og avocado og kylling, som er blevet ektra forkælet ved at hænge ud i en kærnemælksmarinade. Det gør den ekstra mør og smagfuld, men er man i tidsnød, kan man selvfølgelig bare stege den, som den er med lidt salt og peber.

Ceasar salad m. penne, avovado & buttermilk chicken (2 pers)
Salat:
2 kyllingebryster
1½ dl kærnemælk
Saft af ½ citron
Lidt frisk timian, salt og peber
Lidt olivenolie til stegning

100 g. penne
1 moden avocado

½ romainesalat
Lidt frisk timian

2-3 skiver tørt surdejsbrød (eller færdigtlavede croutoner)
Olivenolie
Salt

Høvlet parmesan

Dressing:
3/4 dl god mayonaise
½ dl kærnemælk
1 fed hvidløg i mindre skiver
1-2 ansjosfileter
1 spsk citronsaft
25 g. revet parmesan
Salt & peber

Kylling:
Bland kærnemælk, citronsaft, salt, peber og timian i en dybtallerken og vend kyllingebrysterne heri, så de er helt dækkede. Dæk med husholdningsfilm og stil på køl i mindst ½ time eller natten over (op til 24 timer).

Kog pennene i saltet vand i ca. 10 min, eller til de er al dente. Lad køle af.

Skær eller riv surdejsbrødet i mindre stykker og rist det i lidt olivenolie på en middelvarm pande til de små croutoner er helt sprøde. Drys lidt salt over, kom i en skål og stil til side. Skal endelig ikke dækkes til, da croutonerne så bliver bløde.

Vask salaten og riv eller skær den i mindre stykker. Skræl avocadoen og skær den i skiver.

Tag kyllingebrysterne op af marinaden og steg dem i en pande med lidt olivenolie ved middelhøj varme til de er præcis gennemstegte. Lad afkøle lidt før de skæres i skiver.

Blend alle ingredienserne til dressingen til de er helt integrerede og smag til med salt og peber.

Anret salaten på to tallerkner: Først penne, dernæst salat, avocado og kylling. Drys rundhåndet med croutoner og parmesanflager og server med dressingen on the side. Enjoy!


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt