Taco suppe med pulled chicken


Jeg ved ikke, hvad jeg skal skrive andet end, at dette er en virkelig nem og virkelig lækker ret, der både kan laves en hverdagsaften eller ganges op og laves hvis man skal have en ordentlig bunke gæster på besøg. Den tager lidt tid, fordi kyllingen skal simre, men bortset fra det passer retten sig selv og smager - hvis jeg selv må sige det - fremragende. Buen provecho!
Taco suppe med pulled chicken (4 pers)
450 g. kyllingebryst
Olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk tørret koriander
1 spsk spidskommen
1 tsk paprika
1 tsk tørret oregano
½ tsk chipotle chili eller anden god tørret chili
2 ds hakkede tomater
3-4 dl bouillon
1 rød peber
1 ds sorte bønner (eller kidney bønner)
1 lille dåse majs
Salt & peber

Derudover:
Revet cheddarost
Nachos
1 moden avocado
Frisk koriander
Lime-skiver
Creme fraiche

Hak løg, finthak hvidløgsfed, del kyllingestykkerne i 3. Varm olien op i en stor gryde og svits de to slags løg over middelvarme sammen med krydderierne (spidskommen, koriander, paprika, oregano og chili). Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem på alle sider. Overhæld dem derefter med den hakkede tomat. Skru ned til lav varme og lad kyllingestykkerne simre 1½-2 timer under låg.

Herefter tages kyllingestykkerne op på et skærebrædt og trækkes fra hinanden med to gafler til det er små kyllingestrimler. Kom strimlerne tilbage i gryden. Skær den røde peber i tern og tilsæt sammen med bouillon og bønner og varm godt igennem. Kort før servering tilsættes afdryppede majs.

Server sammen med creme fraiche, avocado i tern, revet cheddarost, nachos, lime-skiver og frisk koriander.

Kommentarer

  1. Hej Pernille.
    Har du prøvet at lave denne lækre ret med andre typer kød?
    Kan du anbefale noget?
    Kærlig hilsen

    SvarSlet
    Svar
    1. Først undskyld virkelig langsom svar-tid, og tak for spørgsmålet!
      Jeg har faktisk ikke prøvet at lave retten med andet end kylling, men kan kun forestille mig, at den smager godt med hakket oksekød også.

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg