Bløde, snaskede cinnamon rolls m. cream cheese frosting & sprinklesPyh, hvor er det bare overdrevet meget hverdag for tiden!

Jeg ved ikke, om det er fordi, det bliver så tidligt mørkt, men lige nu virker det mest som om, de voksne her i familien ikke laver ret meget andet end at stå trætte op om morgenen, arbejde-arbejde-arbejde, lave aftensmad og kollapse foran en eller anden form for skærm, inden vi kravler ind i seng igen. Gudskelov det snart er december!

Og gudskelov for bagning, som altid gør mig glad.  

Denne opskrift på amerikanske cinnamon rolls udmærker sig ved at resultere i bløde boller med et strejf af kardemomme og masser af snasket fyld og ikke-for-sød glasur. Det gør dem ekstra lækre, at de er sammenbagte, så der ikke er nogen tørre kanter. Jeg kan kun anbefale dem på det varmeste - ikke mindst i den mørke tid frem til julemåneden, hvor behjertede mennesker sætter lys i deres sageløse træer, buske og flagstænger (jeg er en af dem!), og alting bare bliver lidt mere hyggeligt.

Rigtig god weekend og mortensaften liiiige om lidt!
Cinnamon rolls m. cream cheese frosting & sprinkles (12 store stk.)
Boller
25 g. gær
100 g. smør
2 dl. vand
2 dl mælk
2 æg
½ dl sukker
½ tsk vanillesukker
½ tsk kardemomme
½ tsk fint salt
Ca 600 g hvedemel

Fyld
150 g. brun farin
3 spsk kanel
100 g smør

Cream cheese frosting
100 g blødt smør
100 g. flødeost neutral
100 g flormelis
1 lille nip fint salt
Fine sprinkles

Dej:
Smelt smørret i en kasserolle. Når smørret netop er smeltet kommes mælk og vand ved og lunes til det er lillefingervarmt/lunkent (endelig ikke brandvarmt, da det dræber gæren). 

Smuldr gæren i en stor bageskål og hæld den lunkne mælkeblanding herover. Opløs gæren helt i mælken. Slå de to æg ud i skålen og bland dem godt i. Tilsæt også sukker, vanillesukker, kardemomme og fint salt og rør rundt. Endelig kommes melet i og der røres godt. Dejen skal være ret klistret, men må ikke være helt flydende, så put evt. lidt mere mel i, hvis dejen er alt for løs. Rør dejen godt igennem i en røremaskine eller brug gammeldags armkræfter til at røre rundt i dejen i 5 minutter. 

Dejen dækkes med et klæde og hæver et lunt sted i 1½ times tid. Dejen skulle nu gerne være hævet til dobbelt størrelse. Dejen slås ned og kommes ud på et meldrysset bord, hvor du med fingrene breder den ud til en firkant på 30x50 cm. 

Fyld:
Smelt smørret i en kasserolle eller i mikroovnen og brug en pensel til at fordele godt halvdelen på den udbredte dej. Farin og kanel blandes og strøes i et jævnt lag ud over dejen. Det resterende smør fordeles over dejen (hæld det ud over dejen så jævnt som muligt). Herefter rulles dejen sammen på den lange led, så du får en 50 cm lang "roulade". Rul så stramt du kan uden at ødelægge dejen. "Rouladen" skæres i 12 snaskede snegle/dele som enten sættes tæt på en bageplade eller kommes i et ovnfast fad beklædt med bagepapir (se herunder).

Sneglene hæver nu overdækket på et lunt sted i ½ time. 

Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Bag sneglene midt i ovnen i 25-30 min. De skal være gennembagte, men må heller ikke blive for mørke. Dæk dem evt. med stanniol, hvis de begynder at blive for mørke.

Tag sneglene ud og lad dem køle af i formen.
Frosting:
Pisk det bløde smør, flødeost, flormelis og fint salt godt sammen, så der ikke er nogen klumper og frostingen har en blød og cremet konsistens. Fordel frostingen over sneglene og drys med fine sprinkles.

OBS: Det går fint at fryse sneglene, men dette skal gøres, inden man kommer forsting på. De kan så tøes op i ovnen ved 100 grader i 10-15 min og man kan derefter komme frosting på.

Kommentarer

Populære indlæg