Sushi skål med chili-mayo

Tre ud af fire personer i vores hushold er meget, meget glade for sushi (den fjerde person er ikke ret glad for ret meget mad, med mindre der er sukker eller chokolade eller begge dele i), men sushi er jo ikke den billigste spise. Ej heller er det særligt nemt at lave. Faktisk har jeg kun to gange kastet mig ud i selv at lave sushi, og selvom det er meget hyggeligt, synes jeg faktisk ikke, at resultatet står mål med anstrengelserne. Der er en god grund til, at det tager flere år at blive sushi-kok, for de kan bare noget med smage, variationer og teksturer, som er svære at opnå hjemme.

Derfor er et godt og meget nemmere alternativ til den hjemmelavede sushi at lave en sushi skål, som indeholde mange af elementerne og smagene fra sushi, men som ikke tager nær så lang tid at lave. Man kan nemt give sig i kast med den en hverdagsaften eller til frokost - det eneste der tager tid er at koge og afkøle risene, og så kan man variere tilbehøret.
Sushi-skål med chili-mayo (1 sulten pers.)
1½ dl. sushi-ris
3 spsk. sukker
½ dl. risvinseddike

1/4 agurk
50 g. rejer
½ moden avocado
50 g. edamame bønner (evt optøede fra frost)
1 lille gulerod
En lille håndfuld sesamfrø

½ dl god mayonaise
Ca. 1 spsk chilisauce

Evt. soya.

Sushi-ris:
Kog risene efter instruktionen på pakken (de skal typisk skylles, stå i blød og så koges 10-20 min. i saltet vand, men det varierer). Kog kort sukker og eddike op i en gryde (og åbn et vindue imens!! Min mand er typisk ved at udvandre, når jeg gør dette, fordi hele køkkenet stinker af eddike), til sukkeret er opløst. Når risen er færdig, og mens den stadig er varm hældes eddike-blandingen over, mens du rører  let rundt i risen med et par spisepinde eller en gaffel, så risene ikke klistrer for meget sammen. Lad afkøle til stuetemperatur.

Tilbehør:
Skær avocado og agurk i tynde skiver. Skræl guleroden og skræl fine, tynde skiver af den. 

Hæld risen i en skål og pynt med tilbehøret ovenpå. Drys lidt sesamfrø over.

Server med chili-mayo (se herunder) og/eller soya.

Chili-mayo
Bland mayonaise og lidt chili-sauce.

Kommentarer

Populære indlæg