Varm mexicansk chocolade med kanel og chili



Folkens - det her er rigtig, rigtig godt! Det er varmt, det er mexicansk, og det er chokolade, og jeg lover, at det er lige, det man trænger til efter vintertiden har ramt os. Det er ligesom varm kakao for voksne: Mindre sødt end en kop sukret kakao og med lige den rette mængde krydderi fra kanelen og varme fra chilien. Og så skulle mørk chokolade jo være godt for helbredet (eller er man gået bort fra at mene det igen?), og så er der jo faktisk ingenting, der taler imod denne skønne drik.
 
Og med det sagt: Rigtig god weekend!


Mexicansk varm chokolade med kanel og chili (2 små kopper)
6 dl vand
2 kanelstænger (+ evt. 2 mere til pynt)
3 spsk sukker (gerne rørsukker)
½ rød chili skåret i tynde skiver skiver (evt. mere hvis det skal være godt stærkt)
100 g. mørk chokolade
 
Hæld vand, kanelstænger, sukker og chili i en kasserolle og varm op til lige under kogepunktet. Sørg for at sukkeret er smeltet, og tag så vandet af varmen. Hak chokoladen i mindre stykker og kom den i vandet. Rør grundigt rundt til al chokoladen er helt opløst i vandet. Hæld chokoladen i to krus (brug en si eller en gaffel til at holde chili og kanelstænger tilbage) og server straks, evt. med et par kanelstænger som pynt.  

Kommentarer

Populære indlæg