Græskar-hummus med sprød salat


Hummus er en gude-spise. Cremet og fuld af smag. Derfor er det også rart at kunne variere sin hummus lidt engang i mellem, og her kommer derfor en opskrift på en vaskeægte efterårshummus med græskar toppet med en knasende sprød salat. En nem og dejlig snack, frokost eller let aftensmad.
Tak til Emilie for at være hånd-model, selvom hun bestemt ikke ville smage!
Græskar-hummus med sprød salat (1 ordentlig portion!)
Græskar hummus
1 lille hokkaido græskar
1 ds. kikærter
4-5 spsk tahin
3-4 spsk frisk citronsaft
1 fed hvidløg
Salt
½-1½ dl. koldt vand

Sprød salat
½ rødt spidskål
2 tomater
½ agurk
½ eller 1 lille rødløg
5 spsk god olivenolie
3 spsk hvidvinseddike
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 håndfuld pinjekerner
1 lille bundt persille

Herudover:
Fladbrød

Til hummussen:
Tænd ovnen på 180 gradr varmluft. Skær græskarret i 6-8 både og fjern alle græskarkernerne (kan evt. renses, ristes og saltes og bruges i salaten). Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag midt i ovnen ca. 15 min eller indtil græskarkødet er blødt og gennembagt. Tag ud af ovnen og lad køle lidt af.

Imens blendes resten af ingredienserne til hummussen grundigt i en blender eller i en skål med en stavblender til det er en helt glat masse.

Skrab det bløde græskarkød af skallen og kom det i hummussen. Blend igen til massen er helt glat. Kom evt. mere vand i, hvis hummussen ikke er blød nok. Smag til med salt og evt. mere citronsaft.

Til den sprøde salat:
Snit kålen og rødløg fint, og skær agurk og tomat i små tern. Bland det hele i en skål. Ryst eller pisk olie, eddike, sukker og salt sammen til en dressing, smag den til og hæld den over salaten.

Server den sprøde salat ovenpå hummussen og drys med ristede pinjekerner og grofthakket persille. Server med lunt fladbrød.


Kommentarer

Populære indlæg