Gå videre til hovedindholdet

Græskar-hummus med sprød salat


Hummus er en gude-spise. Cremet og fuld af smag. Derfor er det også rart at kunne variere sin hummus lidt engang i mellem, og her kommer derfor en opskrift på en vaskeægte efterårshummus med græskar toppet med en knasende sprød salat. En nem og dejlig snack, frokost eller let aftensmad.
Tak til Emilie for at være hånd-model, selvom hun bestemt ikke ville smage!
Græskar-hummus med sprød salat (1 ordentlig portion!)
Græskar hummus
1 lille hokkaido græskar
1 ds. kikærter
4-5 spsk tahin
3-4 spsk frisk citronsaft
1 fed hvidløg
Salt
½-1½ dl. koldt vand

Sprød salat
½ rødt spidskål
2 tomater
½ agurk
½ eller 1 lille rødløg
5 spsk god olivenolie
3 spsk hvidvinseddike
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 håndfuld pinjekerner
1 lille bundt persille

Herudover:
Fladbrød

Til hummussen:
Tænd ovnen på 180 gradr varmluft. Skær græskarret i 6-8 både og fjern alle græskarkernerne (kan evt. renses, ristes og saltes og bruges i salaten). Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag midt i ovnen ca. 15 min eller indtil græskarkødet er blødt og gennembagt. Tag ud af ovnen og lad køle lidt af.

Imens blendes resten af ingredienserne til hummussen grundigt i en blender eller i en skål med en stavblender til det er en helt glat masse.

Skrab det bløde græskarkød af skallen og kom det i hummussen. Blend igen til massen er helt glat. Kom evt. mere vand i, hvis hummussen ikke er blød nok. Smag til med salt og evt. mere citronsaft.

Til den sprøde salat:
Snit kålen og rødløg fint, og skær agurk og tomat i små tern. Bland det hele i en skål. Ryst eller pisk olie, eddike, sukker og salt sammen til en dressing, smag den til og hæld den over salaten.

Server den sprøde salat ovenpå hummussen og drys med ristede pinjekerner og grofthakket persille. Server med lunt fladbrød.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...