Gå videre til hovedindholdet

Vegetarisk kabsa med halloumi
Kabsa er en klassisk arabisk ret, som skulle have sit udspring i Saudi-Arabien, men nu findes i utallige varianter over hele Mellemøsten. Det er en krydret (men ikke stærk) risret, som i sin originale version indeholder en form for kød, som regel kylling. Denne version er dog vegetarisk, og kødet er udskiftet med den dejligt salte grill-ost halloumi. Derudover er der skruet helt op for tilbehørs-bling'en i form af nødder, kerner, friske krydderurter og smukkegranatæblekerner.


Vegetarisk kabsa med halloumi (4 pers.)
Bouillon
1 liter grøntsagsbouillon
5 hele kardemommekapsler
1 kanelstang
1 tsk tørret koriander
5 hele nelliker
1 stk spidskommen
1 tsk gurkemeje
3 fed hvidløg, skåret i mindre skiver
Et drys sort peber

1 pakke halloumi (kaldes også grillost)

Ris & toppings
2½ dl basmati-ris
1 tsk salt
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld pinjekerner
1 håndfuld pistacienødder
Lidt olivenolie
1 spsk flydende honning

Herudover:
50 g tørret abrikos, skåret i små tern
Kerner fra ½ granatæble
Frisk koriander
Frisk mynte
Frisk persille

Kom alle ingredienserne til bouillonen i en stor gryde og bring vandet i kog. Når det koger, slukkes for varmen og blandingen står og trækker ½ times tid, gerne længere.

Bouillonen koges op igen og ris og salt tilsættes, når vandet koger. Lad risen simre ved lav varme i 12 minutter, sluk herefter for varmen og lad risen stå og trække 15  minutter. Lav imens halloumien og "toppingen".

Skær halloumien i tynde skiver og steg skiverne på en varm tør pande, et par minutter på hver side. De må gerne få lidt stegeskorpe.

Skær løg og hvidløgsfed i tynde skiver og steg dem helt bløde i en pande med lidt olivenolie ved middelvarme. Det tager omkring 10 min. Kom herefter pinjekerner og pistacienødder ved og lad dem stege med et par minutter. Hæld honningen over og rør rundt. Steg videre et minuts tid, så blandingen karameliserer let.

Hæld risen i et dørslag, så overskydende vand sies fra. Fjen også kanelstang, kardemommekapsler, nelliker og hvidløgsfed.

Anret risen i en skål og anret halloumi og løgblandingen ovenpå. Pynt til sidst med abrikos og granatæblekerner og drys hakkede krydderurter umiddelbart inden servering.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b