Vegetarisk kabsa med halloumi
Kabsa er en klassisk arabisk ret, som skulle have sit udspring i Saudi-Arabien, men nu findes i utallige varianter over hele Mellemøsten. Det er en krydret (men ikke stærk) risret, som i sin originale version indeholder en form for kød, som regel kylling. Denne version er dog vegetarisk, og kødet er udskiftet med den dejligt salte grill-ost halloumi. Derudover er der skruet helt op for tilbehørs-bling'en i form af nødder, kerner, friske krydderurter og smukkegranatæblekerner.


Vegetarisk kabsa med halloumi (4 pers.)
Bouillon
1 liter grøntsagsbouillon
5 hele kardemommekapsler
1 kanelstang
1 tsk tørret koriander
5 hele nelliker
1 stk spidskommen
1 tsk gurkemeje
3 fed hvidløg, skåret i mindre skiver
Et drys sort peber

1 pakke halloumi (kaldes også grillost)

Ris & toppings
2½ dl basmati-ris
1 tsk salt
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld pinjekerner
1 håndfuld pistacienødder
Lidt olivenolie
1 spsk flydende honning

Herudover:
50 g tørret abrikos, skåret i små tern
Kerner fra ½ granatæble
Frisk koriander
Frisk mynte
Frisk persille

Kom alle ingredienserne til bouillonen i en stor gryde og bring vandet i kog. Når det koger, slukkes for varmen og blandingen står og trækker ½ times tid, gerne længere.

Bouillonen koges op igen og ris og salt tilsættes, når vandet koger. Lad risen simre ved lav varme i 12 minutter, sluk herefter for varmen og lad risen stå og trække 15  minutter. Lav imens halloumien og "toppingen".

Skær halloumien i tynde skiver og steg skiverne på en varm tør pande, et par minutter på hver side. De må gerne få lidt stegeskorpe.

Skær løg og hvidløgsfed i tynde skiver og steg dem helt bløde i en pande med lidt olivenolie ved middelvarme. Det tager omkring 10 min. Kom herefter pinjekerner og pistacienødder ved og lad dem stege med et par minutter. Hæld honningen over og rør rundt. Steg videre et minuts tid, så blandingen karameliserer let.

Hæld risen i et dørslag, så overskydende vand sies fra. Fjen også kanelstang, kardemommekapsler, nelliker og hvidløgsfed.

Anret risen i en skål og anret halloumi og løgblandingen ovenpå. Pynt til sidst med abrikos og granatæblekerner og drys hakkede krydderurter umiddelbart inden servering.


Kommentarer

Populære indlæg