Små blåbær-snurrer med marcipanSiden jeg opdagede de smukke svenske kanelsnurrer for nogle år siden, har jeg ikke bagt en ærlig dansk kanelsnegl. Den svenske version er bare så fin at se på, og selvom de er lidt mere besværlige at lave, synes jeg faktisk også, de er meget sjovere at bage end sneglene.

Der findes et hav af opskrifter på vidunderlige kanelsnurrer, men snurrer kan laves med alt muligt forskelligt fyld. Her har jeg lavet en version med blåbær og marcipan, som lige nu ligger ude i fryseren og venter på, at vi skal mødes med min yngste datters klasse i Mindeparken i starten af juni. Snurrerne er dog prøvesmagt og godkendt af mine to piger.
Små blåbær-snurrer med marcipan (ca. 32 små ell. 16 store)
Dej
25 g gær
3 dl mælk
100 g smør
3 spsk sukker
½ tsk fint salt
½ tsk kardemomme
1 æg
Ca 550 g mel + ekstra til udrulning

Remonce
125 g blødt smør
125 g marcioan
125 g sukker
100 g blåbær (friske eller optøet fra frost)
3 spsk god blåbærsyltetøj

Desuden:
1 æg
Lidt perlesukker

Instruktioner:
Smelt smørret i en kasserolle. Tag det af varmen og kom mælken i. Lad afkøle til fingervarmt. Smuldr imens gæren i en røreskål. Kom mælken over og opløs gæren helt heri. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør det sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt til du har en nogenlunde fast men stadig klistret dej. Ælt dejen godt igennem. Det er nemmest på en røremaskine. Dæk dejen med et rent klæde og lad hæve lunt en times tid.

Lav imens remoncen. Det er nemt gjort. Bland marcipan, blødt smør og sukker godt og grundigt til massen er ensartet. Bland herefter blåbærsyltetøjet grundigt i og vend endelig de hele blåbær i. Dæk til og stil til side til det skal bruges.

Rul dejen ud i en firkant (hvis du vil lave de små snurrer er det nemmest at dele dejen i to og lave snurrerne af to omgange) på et meldrysset bord til ca. 40 x50 cm. Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejen med en spatel og fold herefter forsigtigt dejen ind over sig selv på den korte led og skær dejen i strimler på ca 2 cm (i alt 16 eller 32 strimler afhængigt af hvor store du vil have snurrerne). Skær hver strimmel  igennem på midten, men lad være med at skære den øverste halve cm over. Jeg kan ikke forklare med ord, hvordan man laver snurrer, men i linket herunder er der en fin video fra Magasinet Mad, der på pædagogisk vis viser det:
https://www.youtube.com/watch?v=ryPvH8Fqm44

Læg snurrerne med god afstand på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk med et rent klæde og lad efterhæve i 30 min.

Varm ovnen op til 185 grader varmluft. Pensl snurrerne med lidt sammenpisket æg og drys med perlesukker. Bag dem nederst i ovnen ca. 15 min. De må ikke blive alt for mørke. Lad afkøle på en bagerist.

Er bedst den dag de er bagt, men kan fint fryses, tøes op og lunes i ovnen.

Kommentarer

Populære indlæg