Fem slags crostini

Jeg har aldrig helt fattet forskellen mellem crostini og bruschetta, men lidt hurtig research på nettet viste, at crostini, der betyder "små skorper", er små, tynde skiver brød, der bages sprøde i ovnen og kan serveres kolde eller varme, mens bruschetta er lidt større stykker brød, der grilles, gnides med hvidløg og serveres varme.

Her er fem forskellige bud på nemme crostini. De er fine som små forrets-hapsere, men kan også sagtens udgøre et helt måltid. Man kan enten forberede dem på forhånd og stille hele den imponerende badulje frem på fade på bordet eller man kan stille brød og fyld frem og lade folk selv kreere deres egen crostini (sidstnævnte er klart det sikreste move her i huset).

Fem slags crostini 
Godt groft brød, f.eks. et groft flute. Skær brødet i tynde skiver (ca. 1 cm) og lun det i ovnen ved 175 grader i fem-6 minutter til det er sprødt og lækkert.

Topping 1: Tomat, mozzerella, basilikum
Helt klassisk og mega-lækkert. Skær frisk mozzarella i tynde skiver. Skær tomater i tern og hæld en smule olivenolie over. Krydr med salt og peber og frisk basilikum i strimler. Lad stå nogle minutter og hæld væsken fra. Læg en skive mozzarella på brødt og top af med al den hakkede tomat, der er plads til.

Topping 2: Gorgonzola, pære, valnødder og honning
Skær pæren i tynde skiver. Læg en skive pære på en skive brød. Kom lidt gorgonzola ovenpå. Drys med valnødder og hæld til slut lidt flydende honning over.

Topping 3: Frisk abrikos og gedeost med balsamico glace, mynte og pinjekerner
Skær abrikos og gedeost i tynde skiver og læg dem på en skive brød sammen med et par blade frisk mynte. Dryp lidt balsamico glace (balsamico-eddike kogt ind i 5-10 min., evt. smagt til med lidt honning) over og top af med lidt ristede pinjekerner. 

Topping 4Avocado og dukkah 
Skær en avocado i tynde skiver. Læg avocado på en brødskive, dryp med citronsaft og kom en generøs skefuld dukkah på. Dukkah kan købes færdig eller se opskrift her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/10/mellemstligt-grntsagsfad-med-tyrkisk.html.

Topping 5: Rørt ricotta med grøntsager
Smag ricotta til med salt, peber og revet skal fra en usprøjtet citron. Smør ricotta på et stykke brød og top med enten tyndt skårne radisser eller grillede grøntsager (jeg har brugt skiver af rød peber og squash vendt i lidt olivenolie og grillet i ovnen).

Kommentarer

Populære indlæg