Gå videre til hovedindholdet

Lemonade med lime og mynte


Den her hede?Vi måtte opgive at sidde på terrassen og spise aftensmad, fordi vi simpelthen blev stegt.

Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst har været så varmt i så mange dage i træk, og så er vi stadig kun i maj måned?! Er det klimaforandringerne, der har sat ind? 

Under alle omstændigheder er der brug for iskolde drikke at køle ned med, og denne her nemme lemonade med citron, lime og mynte er virkelig læskende og frisk. Jeg har tidligere bragt en opskrift på almindelig citron-lemonade (https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/06/fredagsdrik-klassisk-lemonade-og-en.html), som også er rigtig god. Denne version er bare endnu friskere pga. limejuicen. Faktisk tror jeg, at jeg vil smutte direkte ud i køkkenet og lave en ny portion lige nu -  og så klikke ind på WWFs hjemmeside eller et eller andet lignende sted og se nærmere på, hvad man selv kan gøre for at mindske sit såkaldte klimaaftryk.
Lemonade med lime og mynte (ca. 1,5 liter færdig, opblandet lemonade)

1,5 dl frisk limesaft (fra ca. 4 lime)
2 dl citronsaft (fra ca. 3 citroner)
150 g rørsukker 
1,5 dl vand
Et bundt frisk mynte
Masser af isterninger
Ekstra øko-lime og øko-citron til servering

Pres lime og citroner. Kom saften gennem en si, så alle kerner og større dele sorteres fra.

Mens du presser citrus, opvarmes vand og sukker langsomt i en kasserolle til sukkeret er opløst. Det skal ikke koge - bare varmes ved stille og rolig varme til sukkeret er opløst. 

Tag sukkervandet af varmen og lad det køle lidt ned før det blandes med citrus-saften. Lad blandingen køle helt af i køleskabet.

Lemonaden er nu klar til at blive blandet med koldt vand, til den har den styrke, du bedst kan lide. Jeg plejer at bruge en god liter kold vand til at blande i denne portion, men prøv dig frem og smag til. Kom lemonaden i en kande med isterninger og masser af frisk mynte og evt. lidt citron og lime-skiver (fra usprøjtede frugter). Aaahhh!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)