Gå videre til hovedindholdet

Lemonade med lime og mynte


Den her hede?Vi måtte opgive at sidde på terrassen og spise aftensmad, fordi vi simpelthen blev stegt.

Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst har været så varmt i så mange dage i træk, og så er vi stadig kun i maj måned?! Er det klimaforandringerne, der har sat ind? 

Under alle omstændigheder er der brug for iskolde drikke at køle ned med, og denne her nemme lemonade med citron, lime og mynte er virkelig læskende og frisk. Jeg har tidligere bragt en opskrift på almindelig citron-lemonade (https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/06/fredagsdrik-klassisk-lemonade-og-en.html), som også er rigtig god. Denne version er bare endnu friskere pga. limejuicen. Faktisk tror jeg, at jeg vil smutte direkte ud i køkkenet og lave en ny portion lige nu -  og så klikke ind på WWFs hjemmeside eller et eller andet lignende sted og se nærmere på, hvad man selv kan gøre for at mindske sit såkaldte klimaaftryk.
Lemonade med lime og mynte (ca. 1,5 liter færdig, opblandet lemonade)

1,5 dl frisk limesaft (fra ca. 4 lime)
2 dl citronsaft (fra ca. 3 citroner)
150 g rørsukker 
1,5 dl vand
Et bundt frisk mynte
Masser af isterninger
Ekstra øko-lime og øko-citron til servering

Pres lime og citroner. Kom saften gennem en si, så alle kerner og større dele sorteres fra.

Mens du presser citrus, opvarmes vand og sukker langsomt i en kasserolle til sukkeret er opløst. Det skal ikke koge - bare varmes ved stille og rolig varme til sukkeret er opløst. 

Tag sukkervandet af varmen og lad det køle lidt ned før det blandes med citrus-saften. Lad blandingen køle helt af i køleskabet.

Lemonaden er nu klar til at blive blandet med koldt vand, til den har den styrke, du bedst kan lide. Jeg plejer at bruge en god liter kold vand til at blande i denne portion, men prøv dig frem og smag til. Kom lemonaden i en kande med isterninger og masser af frisk mynte og evt. lidt citron og lime-skiver (fra usprøjtede frugter). Aaahhh!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...