Gå videre til hovedindholdet

Lemonade med lime og mynte


Den her hede?Vi måtte opgive at sidde på terrassen og spise aftensmad, fordi vi simpelthen blev stegt.

Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst har været så varmt i så mange dage i træk, og så er vi stadig kun i maj måned?! Er det klimaforandringerne, der har sat ind? 

Under alle omstændigheder er der brug for iskolde drikke at køle ned med, og denne her nemme lemonade med citron, lime og mynte er virkelig læskende og frisk. Jeg har tidligere bragt en opskrift på almindelig citron-lemonade (https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/06/fredagsdrik-klassisk-lemonade-og-en.html), som også er rigtig god. Denne version er bare endnu friskere pga. limejuicen. Faktisk tror jeg, at jeg vil smutte direkte ud i køkkenet og lave en ny portion lige nu -  og så klikke ind på WWFs hjemmeside eller et eller andet lignende sted og se nærmere på, hvad man selv kan gøre for at mindske sit såkaldte klimaaftryk.
Lemonade med lime og mynte (ca. 1,5 liter færdig, opblandet lemonade)

1,5 dl frisk limesaft (fra ca. 4 lime)
2 dl citronsaft (fra ca. 3 citroner)
150 g rørsukker 
1,5 dl vand
Et bundt frisk mynte
Masser af isterninger
Ekstra øko-lime og øko-citron til servering

Pres lime og citroner. Kom saften gennem en si, så alle kerner og større dele sorteres fra.

Mens du presser citrus, opvarmes vand og sukker langsomt i en kasserolle til sukkeret er opløst. Det skal ikke koge - bare varmes ved stille og rolig varme til sukkeret er opløst. 

Tag sukkervandet af varmen og lad det køle lidt ned før det blandes med citrus-saften. Lad blandingen køle helt af i køleskabet.

Lemonaden er nu klar til at blive blandet med koldt vand, til den har den styrke, du bedst kan lide. Jeg plejer at bruge en god liter kold vand til at blande i denne portion, men prøv dig frem og smag til. Kom lemonaden i en kande med isterninger og masser af frisk mynte og evt. lidt citron og lime-skiver (fra usprøjtede frugter). Aaahhh!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)