Lemonade med lime og mynte


Den her hede?Vi måtte opgive at sidde på terrassen og spise aftensmad, fordi vi simpelthen blev stegt.

Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst har været så varmt i så mange dage i træk, og så er vi stadig kun i maj måned?! Er det klimaforandringerne, der har sat ind? 

Under alle omstændigheder er der brug for iskolde drikke at køle ned med, og denne her nemme lemonade med citron, lime og mynte er virkelig læskende og frisk. Jeg har tidligere bragt en opskrift på almindelig citron-lemonade (https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/06/fredagsdrik-klassisk-lemonade-og-en.html), som også er rigtig god. Denne version er bare endnu friskere pga. limejuicen. Faktisk tror jeg, at jeg vil smutte direkte ud i køkkenet og lave en ny portion lige nu -  og så klikke ind på WWFs hjemmeside eller et eller andet lignende sted og se nærmere på, hvad man selv kan gøre for at mindske sit såkaldte klimaaftryk.
Lemonade med lime og mynte (ca. 1,5 liter færdig, opblandet lemonade)

1,5 dl frisk limesaft (fra ca. 4 lime)
2 dl citronsaft (fra ca. 3 citroner)
150 g rørsukker 
1,5 dl vand
Et bundt frisk mynte
Masser af isterninger
Ekstra øko-lime og øko-citron til servering

Pres lime og citroner. Kom saften gennem en si, så alle kerner og større dele sorteres fra.

Mens du presser citrus, opvarmes vand og sukker langsomt i en kasserolle til sukkeret er opløst. Det skal ikke koge - bare varmes ved stille og rolig varme til sukkeret er opløst. 

Tag sukkervandet af varmen og lad det køle lidt ned før det blandes med citrus-saften. Lad blandingen køle helt af i køleskabet.

Lemonaden er nu klar til at blive blandet med koldt vand, til den har den styrke, du bedst kan lide. Jeg plejer at bruge en god liter kold vand til at blande i denne portion, men prøv dig frem og smag til. Kom lemonaden i en kande med isterninger og masser af frisk mynte og evt. lidt citron og lime-skiver (fra usprøjtede frugter). Aaahhh!

Kommentarer

Populære indlæg