Horchata


Horchata er en kold, sydamerikansk drik lavet på mandler og rå ris, smagt til med sukker og kanel.

Horchata er virkelig spøjs at lave. Man føler sig lidt ligesom et barn, der finder tilfældige ting i køkkenet og smider dem sammen i en blender. Men drikken er virkelig nem at lave - man skal bare være ude i god tid, fordi ingredienserne skal trække i nogle timer, inden de kan bruges.

I'm not gonna lie: Horchata er lidt julet i det. Lidt som en lettere og sommerlig udgave af egg nog. Måske er det fordi jeg i så høj grad forbinder smagen af kanel med jul. Men kan man slippe julestemningen, er horchata muy bien - den smager mildt og cremet og er ret mættende. Jeg kan nemt forestille mig, at den ikke bliver værre, hvis man lige hældte et skvæt rom eller tequila i den. Den er bedst helt frisklavet og iskold, så husk masser af isterninger.

Horchata (2 store glas)
75 g ukogte jasmin-ris
75 g smuttede mandler
75 g sukker
½ tsk kanel
6 dl koldt vand

Til servering:
Isterninger

Kom alle ingredienserne (på nær isterninger) i en skål. Rør rundt og lad stå tildækket ved stuetemperatur natten over eller mindst 6 timer.

Hæld hele baduljen over i en blender og blend løs i 2-3 min. Hæld drikken gennem en si og ned i en skål. Fyld et par store glas med isterninger og hæld drikken over. Nydes straks.

Kommentarer

Populære indlæg