Gå videre til hovedindholdet

El diablo - og lidt foodblog-lovin'


En tequila-drink, der hedder El Diablo?

Den er man da nødt til at prøve. Drinken er nem at lave og smager friskt og ikke alt for sødt trods bær-sødmen fra Creme de Cassis'en. Jeg vil sige, den går perfekt til en gang nachos!

Jeg tænkte, at jeg ville dele links til nogle af mine yndlings-madblogs. Der er SÅ mange vidunderlige madblogs derude, men nogen af dem rammer bare helt plet hos mig. Her kommer en lille liste til inspiration:

Dennis the Prescott
https://dennistheprescott.com/
Ahrmen, den her blog! Jeg har først opdaget den for relativt nylig, men ham Dennis tager bare sådan nogle madbilleder man har lyst til at træde lige ind i sammen med et par gode venner eller sin familie og hygge og gå direkte ombord i de gode sager. Han kan bare noget med stemninger og farver.

Coco Cakeland
http://cococakeland.com/
De kager som bliver vist på denne blog? De er beyond cute. Her er først og fremmest lagkager pyntet som alverdens overnuttede virkelige dyr og fabeldyr.  Min ældste har ønsket sig en drage-kage til sin fødselsdag i juni og jeg har tænkt mig at stjæle inspiration med arme og ben fra denne skønne blog. Men faktisk er der ikke bare nuttede kager, men også nuttede politiske(!) kager med tekster som "Feminist", "Nasty woman" og "Pussy strong". En skøn blog at dykke ned i.

What's Gaby cooking
https://whatsgabycooking.com/
Skønne, sunde salater. Mundvandsfremkaldende kager. Misundelsesvækkende rejsebeskrivelser. Og smukke billeder. Denne blog har det hele. Klart bloggen man skal besøge, når man ikke ved hvad man skal lave til aftensmad (udover min blog selvfølgelig).

Half Baked Harvest
https://www.halfbakedharvest.com/
Stadig min absolutte madblog-favorit. Jeg læser stort aldrig  de lange tekster, som unge og super-sympatiske Thiegan Gerard, der har bloggen, skriver. I stedet nyder jeg bare hendes helt henrivende mad-billeder. Ren food porn og masser af fine opskrifter på både søde og salte retter.


Krøllerier
http://xn--krllerier-m8a.dk/
Den her er lidt uden for nummer, da det ikke er en madblog (selv om der ind i mellem bringes opskrifter), men den fortjener alligevel at blive nævnt. Marie, som har bloggen, bor IRL ca. et stenkast fra mig (okay, 10 stenkast, hvis det er mig, der skal kaste). Hun blogger med hendes egne ord om karriere, kærlighed og krøller. Altså lidt af hvert. Faktisk synes jeg, det er allermest interessant, når hun blogger om arbejdsforhold og økonomi, for det er sådan nogle emner jeg ikke så tit taler med veninder om og som faktisk er interessante at få indblik i. Marie har lige fået barn nummer tre og evner stadig at sende de fineste blog-indlæg ud på nettet. Color me impressed.

Og nu tilbage til El Diablo! Opskrift herunder. Jeg har ikke et cl-mål, så jeg laver drinks ud fra, hvor mange dele X i forhold til hvor mange dele Y der skal i. På den måde kan man også lave drinken så stor eller lille, som man lyster. Jeg håber under alle omstændigheder, at opskriften giver mening for andre end mig på denne måde.
El diablo 
3 dele tequila
2 dele creme de cassis
2 dele frisk limejuice (beregn ca. én lime per drink)
6 dele gingerbeer
Lime og isterninger

Bland limesaft og tequila i et glas. Bland herefter gingerbeer i og hæld til sidst creme de cassis i. Det ser meget fint ud, når den røde farve blandes i drinken. Fyld nu glasset op med is og pynt med lidt limeskiver. Nydes med det samme.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)