Panzanella med mozzerellaDer er gået helt og aldeles Italien i madlavningen her i huset. Det må være alt det solskin.

Panzanella er ægte toscansk landmandskost og tilmed latterligt nemt at lave. Det vigtigste er at bruge nogle gode tomater, for salaten her bliver ikke bedre, end de tomater er. Den er på en gang let og mættende og tager ikke mere end ½ time at lave fra start til slut, så den er oplagt som hverdagsmad på en dejlig varm dag. Den klassiske salat indeholder hverken kapers, sorte oliven eller mozzerella, meeeen... de ingredienser gør altså ikke salaten ringere, efter min mening.
Panzanella med mozzerella (4 pers.)
Ca. 400 g gode, små tomater
1 rødløg
1 lille bundt basilkum
½ (evt. tørt-gammelt) ciabattabrød (ca. 150 g)
1-2 spsk kapers
3-4 spsk sorte oliven
150 g. mozzarella (jeg brugte mini-mozzarella)
1½ spsk balsamico eddike
5 spsk + 3 spsk  ekstra jomfru olivenolie
Salt & peber
(Jeg har brugt små ramsløgsblomster som spiselig pynt) 

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Riv brødet i mundrette stykker og læg stykkerne på en bageplade. Dryp lidt olivenolie (ca. 5 spsk) og et nip salt over. Stil i ovnen ca. 10 min til brødet er helt sprødt og tørt. Tjek ind i mellem, at brødet ikke bliver for mørkt.

Mens brødet er i ovnen, skæres tomaterne i mindre tern. Kom dem i en si over en skål. Vend dem med lidt salt, og lad dem stå og dryppe af i 10 minutters tid. Tomatsaften skal ikke smides ud, men bruges til dressingen.

Rødløget skæres i tynde skiver. Kom det i en salatskål eller et fad sammen med tomaterne. Bland kapers, oliven og mozzarella i.

Bland tomatsaft, 3 spsk olie og eddike, smag til med salt og peber og vend dressingen i salaten. Det er ikke sikkert, du skal bruge hele dressingen. Server evt. noget af den on the side.

Umiddelbart inden servering, vendes brødet i, og salaten pyntes med basilikum og evt. spiselige blomster som ramsløgsblomster. Serveres straks.


Kommentarer

Populære indlæg