Små butterdejs-tærter med asparges, brie og ramsløgsblomster


Nu går det stærkt. 

Det tager nemlig ingen tid at smække de her små butterdejs-tærter sammen. De smager skønt og ligefrem kalder på et glas koldt hvidvin - eller rosé. De fungerer fint som forret eller et let aftensmåltid - evt. sammen med en god salat. Rene forårssmage med asparges og ramsløg og sprødhed fra smeltet brie og butterdej. Haps, haps, haps!


Butterdejs-tærter med asparges, brie og ramsløgsblomster (4 stk)
4 små stk butterdej fra frost (eller et stort stykke skåret i mindre), ca 6 x 10 cm.
Et lille drys mel til udrulning.
1 lille sammenpisket æg
1 lille rund, mild brie
Et bundt grønne asparges
8-10 ramsløgsblomster (kan udelades)
Lidt olivenolie
Salt & peber

Instruktioner: Tø butterdejen op.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Rul butterdejen let ud (til en størrelse på ca. 8x12 cm) på et let meldrysset bord.

Læg dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir. Rids dejen hele vejen rundt 1 cm fra kanten uden at skære helt igennem. Pensl med æg på hele fladen.

Skær brien i tynde skiver og fordel osten retfærdigt på de fire stykker butterdej. Rens de grønne asparges og knæk dem, så kun de øverste 10 cm er tilbage. Fordel dem (retfærdigt) oven på brien. Pensl asparges med lidt olivenolie og drys med salt og peber. Kan du få fingre i nogle ramsløgsblomster smager det rigtig dejligt at lægge et par af dem på hvert stykke butterdej. De bliver næsten lidt forkullede og bidrager med en smag af sød hvidløg.


Bages ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 min. eller til butterdejen er gennembagt. Pynt evt. med lidt friske ramsløgsblomster og server med et glas iskoldt hvidvin og en grøn salat.

Kommentarer

Populære indlæg