Gå videre til hovedindholdet

Små butterdejs-tærter med asparges, brie og ramsløgsblomster


Nu går det stærkt. 

Det tager nemlig ingen tid at smække de her små butterdejs-tærter sammen. De smager skønt og ligefrem kalder på et glas koldt hvidvin - eller rosé. De fungerer fint som forret eller et let aftensmåltid - evt. sammen med en god salat. Rene forårssmage med asparges og ramsløg og sprødhed fra smeltet brie og butterdej. Haps, haps, haps!


Butterdejs-tærter med asparges, brie og ramsløgsblomster (4 stk)
4 små stk butterdej fra frost (eller et stort stykke skåret i mindre), ca 6 x 10 cm.
Et lille drys mel til udrulning.
1 lille sammenpisket æg
1 lille rund, mild brie
Et bundt grønne asparges
8-10 ramsløgsblomster (kan udelades)
Lidt olivenolie
Salt & peber

Instruktioner: Tø butterdejen op.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Rul butterdejen let ud (til en størrelse på ca. 8x12 cm) på et let meldrysset bord.

Læg dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir. Rids dejen hele vejen rundt 1 cm fra kanten uden at skære helt igennem. Pensl med æg på hele fladen.

Skær brien i tynde skiver og fordel osten retfærdigt på de fire stykker butterdej. Rens de grønne asparges og knæk dem, så kun de øverste 10 cm er tilbage. Fordel dem (retfærdigt) oven på brien. Pensl asparges med lidt olivenolie og drys med salt og peber. Kan du få fingre i nogle ramsløgsblomster smager det rigtig dejligt at lægge et par af dem på hvert stykke butterdej. De bliver næsten lidt forkullede og bidrager med en smag af sød hvidløg.


Bages ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 min. eller til butterdejen er gennembagt. Pynt evt. med lidt friske ramsløgsblomster og server med et glas iskoldt hvidvin og en grøn salat.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...