Muffuletta panini


Italien møder Louisiana i denne spicy sandwich.

Muffuletta'en blev opfundet for over 100 år siden af en siciliansk immigrant i New Orleans. I den originale version finder man lag på lag af forskellige slags kød sammen med en krydret salat med oliven og syltede grøntsager i et gigantisk stykke lyst brød. 

I denne mash-up version, hvor muffuletta'en er lavet som en italiensk panini, er der skruet ned for kødet og op for olivensalaten og osten, men er man kød-fan, er det her åbenbart den slags sandwich, hvor man virkelig kan give den gas på kød-fronten. Som panini bliver muffuletta'en her spicy og sprød og er lige den type hurtige og nemme (og lækre) form for sommermad, som jeg kan overkomme at lave.

Muffuletta panini (4 stk)
4 panini-brød
8 stykker god skinke
2 kugler frisk mozzerella i skiver
Lidt ruculla salat (eller som den hedder hos os: "Den må du gerne have for dig selv"-salaten)

Oliven-salat
100 g sorte oliven
100 g grønne oliven
3 spsk kapers
5-6 små syltede røde peberfrugter på glas (som Peppadew eller lignende)
2-3 spsk olivenolie
Lidt frisk persille
Salt og peber

Lav først oliven-salaten. Hak de to slags oliven, kapers og syltede peberfrugter groft. Bland dem sammen i en skål, dryp lidt olivenolie over og smag til med salt, peber og lidt finthakket persille.

Tænd op for en toast- eller paninimaskinen (eller steg paninien på en almindelig stegepande). Del panini-brødene og kom oliven salat på både top og bund. På bund-delen kommes herefter mozzarella i skiver og skinke og endelig lidt ruccola. Med et hurtigt snuptag lægges toppen ovenpå uden at for meget oliven-salat ryger ud. Steg paninierne i panini-toasteren til osten er smeltet, og brødet er sprødt. Nydes straks!

Kommentarer

Populære indlæg