Thai-inspireret salat med sorte ris, mango og peanuts


Jeg kan mærke, at min krop er ved at gå helt i sommerferie-mode på grund af det her henrivende fantastiske forårsvejr, vi har for tiden, men det er lidt farligt, for der er jo immervæk et par dage til klokken ringer ud i starten af juli. Men det vejr vi har nu kalder jo bare på is og rosé-vin på terassen og vi blev i den grad snydt  for sommer og varme her i DK sidste sommer, hvor vi holdt ferie i Sønderjylland (og fik rugbrødslagkage: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/snderjysk-brdtorterugbrdslagkage.html), så i år - hvor vi også holder ferie i DK - må det helt sikker blive bedre (knock on wood, anti-jinx, krydsede fingre).

Salaten her er asiatisk inspireret og passer lige ind som aftensmad i det fine, lune vejr. Det er en simpel, let og sund salat, men mættende på grund af risen og kålen. Og så er peanuts i en salat altid bare et hit hos mig, som det der indslag af noget salt og knasende. Salaten er især god, hvis man lige står med en rest ris fra gårsdagens aftensmåltid - så er den virkelig hurtig at bikse sammen.

Skål på at det gode vejr fortsætter længe endnu!
Thai-inspireret salat (4 pers)
3 dl kogte, afkølede sorte eller brune ris (eller en anden slags "fast" ris; basmati- og jasminris duer ikke her)
4 gulerødder
½ rød spidskål
1 mango
1 dl saltede peanuts (eller lidt mere)

Dressing:
Saft fra 1 lime
3 spsk olivenolie
½ tsk sesamolie eller jordnøddeolie
5 spsk sød chili-sauce
1 tsk sukker

Desuden:
Frisk koriander og/eller mynte

Kog og afkøl risene (eller endnu bedre, brug en ris-rest).

Riv gulerødderne groft. Skær spidskålen så tyndt som muligt. Skræl mangoen, håb på det bedste (halvdelen af min var brun og ubrugelig) og skær mangokødet i små, tynde stave.

Bland ris, gulerødder, kål og mango i en skål.

Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til.

Hæld dressingen over salaten, vend rundt og drys salaten med peanuts og lidt grofthakket koriander og/eller mynte.

Kommentarer

Populære indlæg