Gå videre til hovedindholdet

Bagt grød med blåbær, nødder og chiafrø


Den første gang jeg hørte om bagt grød, syntes jeg, det lød så mærkeligt, at jeg var nødt til at prøve det. Jeg mener, grød er jo allerede kogt - skal det så også bages oveni? Hvor besværligt er det lige?

Ikke særligt besværligt, skulle det vise sig, og nu er jeg blevet ret vild med det. Det tager lige en anelse længere tid end at smide en old school havregrød sammen, men til gengæld smager det meget bedre (med sprød top og blød midte), og man kan blande alverdens gode sager i, såsom frugt og nødder og holde sulten fra døren helt frem til frokost. Prøv det en weekend morgen med en god, stærk kop te til!

Bagt grød (2 portioner)

Lidt smør eller smagsneutral olie
50 g. blåbær (frosne er fine)
1 spsk. agavesirup eller flydende honning
½ tsk majsstivelse (kan udelades)
1 spsk peanutbutter (kan udelades, men det ville være dumt)

1 banan
1 æg
½ dl mælk, gerne mandelmælk
1 dl. finvalsede havregryn
1 spsk chiafrø (kan udelades)
1 tsk bagepulver
1 nip salt
½ dl blandede nødder

Tænd ovnen på 175 grader.
Smør to ramekiner/små ovnfaste skåle godt med smør eller smagsneutral olie. Fordel blåbærrene i ramekinerne og hæld sirup/honning og evt. majsstivelse over. Vend rundt, så det bliver blandet let sammen. ½ spsk peanutbutter lægges ovenpå bærrene i hver ramekin

I en skål moses banenen grundigt, og æg og mælk blandes i. Herefter blandes havregryn, chiafrø, salt og bagepulver i, og endelig vendes nødderne i. Havregrynsblandingen fordeles over bærrene i skålene, der sættes ind midt i ovnen og bages 20-25 min. til overfladen er gylden og sprød, men midten stadig er blød og saftig.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)